Új hozzászólás Aktív témák

  • draco31

    veterán

    Hello!
    Ha nem illene ide, akkor kérek ajánlást megfelelő topicra.
    A bejárati ajtó környéke B30-as tégla. Fa bejárati ajtó volt korábban, illetve volt redőny is rajta.
    Készítettünk annó hozzá méretre passzoló szúnyogháló ajtót 2x5cm-es lécekből.
    Itt egyszerű volt, ajtó befelé nyílik, szúnyog kifelé. A félfába meg bele volt csavarozva 3db egyszerű zsanérral.
    A bonyodalom, hogy van 2 nagy kutya, egy labrador, és egy keverék, Ők ki-be járnak. A keverék az félős, szóval ha dörgés van, vagy más hasonló, akkor ajtóstól a házba dolog van. Egyébként ügyesen kinyitja lábbal, volt direkt egy kis kapaszkodó csinálva rá 20-30cm magasan. A bezárásért meg egy gumipók felelt felül.
    Szóval ők amikor csak a szúnyog ajtó van, akkor ha valami miatt rohanás van ki, akkor izomból neki az ajtónak, és így jól kivágódik.
    Ezt ha jól sejtem, nem igazán szeretné a műanyag ajtó, ha abba lenne csavarozva a zsanér.
    Továbbá az ajtó erősített volt háló ügyileg, a gyakori szakadás miatt a sima hálóra került rostaháló. Így ha már nem volt több szakadás, az ajtó tömege viszont szépen megnőtt. De megszűnt a heti új háló vásárlás.
    2021 novemberben lett a műanyag bejárati ajtó. Tavalyi év végig arról szólt, hogy a mindenféle fentről lelógós, vagy mágneses, stb. típusú hálókkal kísérleteztünk, de egyik sem vált be. Így jó lenne olyan amilyen régen volt.
    Így akkor nagyjából elképzelhető az igénybevétel nagysága.
    Arra gondoltam, hogy az ajtó tokja mellé egy párnafát fel kellene fogatni jó hosszú csavarokkal a téglába, és ebbe a fába csavarozni az új szúnyog zsanérjait. Esetleg hogy a fát jobban tartsa a lyukacsos tégla, lehetne nem csak egyenesen befúrni, hanem lefelé vagy felfelé is irányítva. Tartana ez így, vagy más megoldás?

    ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\

Új hozzászólás Aktív témák