Új hozzászólás Aktív témák

  • Borisz76

    veterán

    válasz AXisBOLD #136407 üzenetére

    - Könnyűszerkezetes háznak nincs hőtárolásra alkalmas tömege.
    Tehát aki azt mondja, hogy ha a levegő-levegő ( split klíma ) hőszivattyú nem megy és emiatt gyorsan esik a hőmérséklet...igaza van.

    - Ismerősömnél is így van. Ha megy a klíma akkor tök jó a hőmérséklet....csak az állandóan üzemelő, forgó ventillátorok miatt van némi hang és légmozgás. Van akit ez nem zavar....de az állandó huzat szerű levegő mozgást sokan nem szeretik / nem bírják.

    - Valamint ha nem lesz napelem , akkor érdemes kerülni az 1:1 -ben áramot hővé alakító berendezéseket....azaz a cekaszos fűtést legyen az akármilyen elektromos padlófűtés vagy elektromos fali fűtőtest.
    Jobb megoldás a hőszivattyú mely 2-s , 3-s esetleg 4-s COP-vel rendelkezik.....

    - Ezek után marad a légmozgás mentes padlófűtés hőszivattyúval.
    Az egész házban érdemes megcsinálni !
    Tehát nem csak a nappalit konyhát stb....mindenhol !
    Jobb érzés a langyos padlóju épített zuhanyzóban tussolni mint a hideg kövön.

    Plusz ha egyben teljes padlófűtés, akkor nem kell küszöb sem....elég a burkolatváltó....s később a robot porszívó sem lesz akadályozva.
    Esetleg pluszban pár split klíma....mert azzal nem csak fűteni de nyáron hűteni is lehet. Csak jó helyet kell neki találni a házban , hogy szobából ki tudjon fújni ha kell....a nyitott ajtón át az előszobába...és olyan helyen van ahol nem közvetlenül emberre fúj.

    - Nálam padlófűtés van....igaz gázkazánról megy.
    Jelenleg 2 db split klíma is szolgál fűtés rásegítésre és nyáron hűtésre. Viszont szigeteletlen Kádár kocka.....amin még dolgoznom kell :)

    Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

Új hozzászólás Aktív témák