Új hozzászólás Aktív témák

  • AXisBOLD

    addikt

    válasz csemberlen #142851 üzenetére

    néztem a terveket, metszeteket, rétegrendet, de nem találtam rajta a hőveszteséget... majd nekifutok még egyszer vagy megkérdezem a kivitelezőt.

    tudom, hogy necces a 3*20A, de több most nem fér bele (kell 16A a vezéreltnek és 2*16A a levegő-levegős hőszivattyúknak is), így is valami 350k lesz a plusz amperek.
    de a bővítés már nem egy nagy dolog, egy relét kicserélnek a szekrényben. a villanyszerelővel is így beszéltem meg. próbáljuk a 3*20-at és meglátjuk elég lesz-e.
    Minden helyiségben legalább 2 fázist rakattam, az egymás mellett lévő gépek mindenhol külön fázison lesznek, próbáltuk úgy kisakkozni, hogy a nagyfogyasztók, ha egyszerre is mennek, akkor ne egy fázisról. A bojler meg a hőszivattyúk ugye külön történet.

    #142852 pjen: egyelőre csak próbálok előre gondolkodni, ha lesz ebből a napelem pályázatból bármi is (de ahogy #142853 Atomgeszi írja lentebb, nem valószínű... :()

    ha nem villanykazán lesz a padlófűtésen, akkor egy monoblokkos LG víz-levegő hőszivattyú van kiszemelve, de az első tél biztos a levegő-levegős rendszer főpróbája lesz. Pár utcával arrébb már működik és eddig dicsérték :) csak én meg szeretem túlbiztosítani magam.

    Aurea mediocritas

Új hozzászólás Aktív témák