Új hozzászólás Aktív témák

  • tothjozsi96

    addikt

    Sziasztok!

    Van egy családi házam, a ház mellett se betonjárda, se semmi. Föld van a lábazat mellett, esik ez a rengeteg eső és hát az északi falnál, hát nem tudom hogy vizesedik-e az épület, a vakolat nem mállik, nincs kongó hangja, szóval szerintem nem vizes, nem mértem, viszont a ház egyik sarka megsüllyedt, vannak erre utaló repedések, ezzel a dologgal szeretnék kezdeni valamit. Néztem a többi házat, azokon is az északi falon ugyanilyen repedések vannak.

    Na most a kérdésem az az lenne hogy, szeretnék kavicságyat csinálni a ház mellé, viszont most még nem lesz leszigetelve a ház, később lesz csak. Ha majd lesz lábazati szigetelés akkor szeretnék dörken lemezt is fektetni a kavicságy alá, de addig nem akarok ezzel foglalkozni, hiszen a dörken lemezt a lábazati szigeteléssel kell összezárni. Szóval az a kérdésem hogy a jelenlegi földet ha kilapátolom, menne szegélykő, aljába geotextília, és akkor valamilyen kavics feltöltés lenne.

    Szerintetek ennek van értelme a jelenlegi állapothoz képest? Nagyon vizes az alap, és jó volna valahogy eltartani a vizet. A Dörken lemezt semmiképp sem akarom addig, még nincs lábazati szigetelés, az meg nem mostanában lesz. Az ereszcsatorna lefolyói meg vannak toldva és 2 métert azok eldobják a vizet, de így is egyszerűen nagyon látszik hogy szívja a vizet a ház lábazata, vízbe áll az egész, tiszta víz a föld.

Új hozzászólás Aktív témák