Új hozzászólás Aktív témák

  • nyunyu

    félisten

    válasz Geller72 #1698 üzenetére

    Ez igy van, amig nincs meg mindenkinek az alairasa, addig senki sehova.

    Itt '98 nyaran eladtak a komplett padlasteret (~150nm) a hatodikon lako csokanak 800k+komplett tetocseret o allja cimszoval.
    Annak idejen szivtak fel evet, mire az osszes hazresztulajdonostol sikerult begyujteniuk az alairast. (Pl. tolunk is, mivel pont akkor epult at a lakasom, faterek viszont Balatonnal laknak, ugyhogy kocsikazhattak 140km-et egy alairasert.)

    Persze a vevo ugyvedje volt olyan balfasz, hogy elmulasztotta megnezni, hogy egyaltalan be lehet-e jegyeztetni foldhivatalban a tulajdonjogot a padlasra, vagy sem.

    Termeszetesen nem, mivel osztatlan kozos tulajdon a padlas, igy nincs onallo helyrajzi szama.
    Igy eloszor modositani kell a tarsashaz szmsz-et, ujradefinialni a tulajdonreszeket, csak akkor ad a foldhivatal kulon helyrajziszamot, es csak ezutan lehet bejegyezni a tulajdonjogot.
    Vevo kozben probalt kerni epitesi engedelyt a tetocserere, amit persze hivatalbol elutasitottak, hiszen papiron meg mindig nincs rendezve a padlas tulajdonviszonya.

    Anno csinaltak valami szmsz tervezetet, de kozben a haz lakoinak fele kihalt/elkoltozott, ujak viszont nem tudtak mi az abra, igy nem irtak ala.

    Errol ment a huzavona jo par evig, hogy akkor most ki a saros ezugyben.

    2006-os lakogyulesen persze szokas szerint elokerult a tema, mert az otodiken lakok folyamatosan pampognak, hogy a szar teto miatt aznak, kozos kepviselonek az allando homlokzat javitasi koltsegek miatt faj a feje, meg hogy a padlas lakoja nem fizet semmi kozoskoltseget, a padlaster lakoja viszont nem mer/hajlando nagyobb lovet beleolni a tetobe, amig bizonytalan a jogi helyzet.

    Akkor ultimatumot kapott a haztol a csoka, hogy vagy irat az ugyvedjevel uj szmsz-t (regi tervezet mar nem jo, ugyanis 2001 korul valtozott a tarsashazi torveny.), ha erre zaros hataridon belul nem kepes, akkor a tarsashaze megcsinalja, termeszetesen nem a haz kontojara, es akkor valtozatlan feltelekkel el tovabb a '98-ban kotott szerzodes, es meg lett igerve, hogy mindenki ala fogja irni az uj szmsz-t, es akkor vegre bejegyeztetheti a padlast a foldhivatalban+kaphat ra epitesi engedelyt, es kezdodhet a buli.

    Ehhez kepest azota sem lattam az uj szmsz-t, viszont 2006 nyaran valahogy kaptak elvi epitesi engedelyt a tetoterre, ami 2 ev utan elevul (tehat most nyaron), ha addig nem kezdodik meg az atepites.
    Mult heten kaptam vmi hivatalos levelet, miszerint modosult az engedely, a csoka felesege helyett a hazaspar az elvi epitteto. (lakashitelhez kellhet a modositott engedely?)
    Persze tetocsere fronton a helyzet valtozatlan, ezt az epitesi osztaly is megallapitotta. (ha elkezdodott volna, akkor mar nem lehet modositani az epitteto adatait)

    Idei lakogyulesnek meg az lesz a temaja, hogy ha nyarig nem tortenik meg a tetocsere, akkor engedelyhosszabbitas nuku, sot visszakapja a 800k-jat (mar ami marad belole a benemfizetett kozoskoltsegek levonasa utan) a csoka, aztan mehet amerre lat, most sokkal nagyobb lovet kapna a haz a tetoterert, mint a 10 eve alairt szerzodesben.
    (I. keruleti, kozponti helyen levo tarsashazrol van szo, igy hasznalt lakasok is >300k/nm aron mozognak...)

    [ Szerkesztve ]

    Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

Új hozzászólás Aktív témák