Új hozzászólás Aktív témák

  • harry

    veterán

    válasz alázógyík #18946 üzenetére

    Nem, én alapvetően radiátoros, saját cirkósat keresnék szívem szerint. Második helyen van a házközponti egyedi méréssel, aminek szintén vannak azért előnyei (meg mert barátnőm és családja ezt pártolja főleg). A konvektoros és minden egyéb, szintén saját állt a következő helyen, mondván, hogy ez is működik, és adott esetben saját cirkósra cserélhető (bár az sem egyszerű). A távfűtéses minden formáját kizártam inkább.

    A nem-mérős házközponti pedig... sajna nem a legjobb. Most ilyen van (albérlet), igazából jó meleg van, erre panasz nincs, az ára hasonló (18k talán közös költséggel, fűtéssel együtt minden hónapban, de jelenleg nekünk így is megéri egyebek végett). Nem tudom, mennyire számolható, hogy amúgy vajon mennyit fizetnénk, ha ugye hasonló összeg jön ki, akkor mindegy. Ha sokkal alá tudnánk menni saját fűtéssel / kisebb hőigénnyel, akkor nem nyerő.
    No csak egy hasraütött példa, ha havi szinten 5k-val olcsóbb lenne a saját fűtés, az 10 év alatt 600k. Tekintve, hogy a lakások árai javarészt 10-14M Ft között mozog, tehát már pusztán abban van egy elég nagy difi, nem ez fog dönteni.

    De igazából, ha minden más jó a házon, és árban sincs elszállva, akkor ennyit bevállalunk. Úgysem fogunk itt lenni életünk végéig, ilyen ~10 év körüli időtartamnál azért még ennyi kompromisszumot lehet kötni - ha amúgy jó. Holnap délután majd felhívom.

    [ Szerkesztve ]

    Theoretically, this damn thing oughta work now.

Új hozzászólás Aktív témák