Új hozzászólás Aktív témák

  • nyunyu

    félisten

    válasz Met #2015 üzenetére

    1 óra? Nálunk, gyűlés 17.00 ha határozatképtelen az ismételt gyűlés 17.30 :D

    Mintha lenne ra szabaly, hogy a megismertelt kozgyulesnek legalabb egy hettel az eredeti utan kell lennie, legalabbis valamelyik jogasz szomszed ezt magyarazta, hogy ez szabalytalan.

    Ehhez kepest az aktualis torvenyben ez all:
    "37. § (1) Ha a közgyűlés nem határozatképes, vagy az elnöklő személy a közgyűlést a határozatképtelenné válása miatt berekesz­tette, megismételt közgyűlést kell tartani.
    (2) A megismételt közgyűlést a határozatképtelen közgyűlést követő 15 napon belüli időpontban az eredetivel azonos - a hatá­rozatképtelenné vált közgyűlés esetén a közgyűlés berekesztését követően fennmaradó - napirenddel kell összehívni. A megismételt közgyűlés az eredeti közgyűlés meghívójában az eredeti közgyűlés határozatképességétől függő feltétellel is kitűzhető.
    (3) A megismételt közgyűlés a jelenlevők tulajdoni hányadára tekintet nélkül határozatképes; ezt a körülményt a megismételt közgyűlés meghívójában fel kell tüntetni azzal, hogy ahol e törvény a tulajdonostársak tulajdoni hányada alapján számított meghatá­rozott arányát követeli meg a határozat elfogadásához, ennek hiá­nyában a kérdésben határozat nem hozható."

    Aha, vastagbetu a kiskapu :W

    Ha az eredeti meghivoban nem irsz megismetelt kozgyulest, akkor eletbe lep az a passzus, miszerint kozgyulest legalabb 1 hettel elore ki kell hirdetni+osszes tulajdonost irasban meghivni.

    Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

Új hozzászólás Aktív témák