Új hozzászólás Aktív témák

  • DeFranco

    nagyúr

    Édesanyám garázsában van egy akna (egész nagy szerelőakna, kocsi alá mászós).

    Ez az akna úgy ~15 éve felázott, feljött a belvíz, gondolom utána években is talán párszor, egy ideig tartottuk vele a frontot, szellőztettük, takarítottuk, de utána én elkerültem otthonról, Édesanyám meg egészségi állapota és kora miatt nem kezdett vele semmit, ~10 éve gyakorlatilag nagyon fel sem szedtük a takaródeszkákat. A belvízveszély miatt nincs is benne semmi azóta.

    Ezt szeretném most rendbe tenni. Érte nyilván belvíz, pár dolgon várhatóan van penészvirág, nyilván tele lehet pókhálóval, és rossz esetben egy-egy szerencsétlenebb rágcsáló is elbomolhatott már benne, bár ennek jelét nem láttam, de mint mondtam nem nyitogatjuk. Az alja földes, szerintem nincs is lebetonozva egyáltalán.

    Mit kezdjek vele, hogyan kezdjek hozzá? Felszedem a deszkákat, azokat ki kell szárítani, le kell takarítani, ez OK. Kitakarítom a pókhálótól egy seprűvel ez is rendben. A falakat mivel takarítsam le? Utána mit érdemes a falakkal kezdeni? Meszeljem le? A padlóval mit érdemes csinálni? Fel kell mindenképp ásni egy réteget, vagy csak hozassak rá földet? Esetleg azt sem kell, elég ha kiszárad magában? Mit tudok még csinálni?

    Nyilván nem lakni akarok benne, de olyan állapotba akarom hozni, hogy le lehessen mászni ha a kocsi alá akarunk nézni, és közben ne mocskoljam össze magam teljesen meg lehetőleg tífusz- és vérhasgyanú elkerülésével ússzam meg.

Új hozzászólás Aktív témák