Új hozzászólás Aktív témák

  • macilaci78

    nagyúr

    válasz Ace Ventura #44539 üzenetére

    Akkor is le kell menned az aljzatbetonig, ha a fene fenét eszik. És egy vízszintre hozott sík, száraz aljzat fog kelleni a padlóburkolat alá.
    A sorrend azonban variálható. Mehetsz párnafás irányba és a párnafák közé hőszigetelő üvegpaplant raksz. Ekkor a párnafákat szintezed.
    Rakhatsz le lépésálló hőszigetelést, amire csap-nútos OSB-t raksz a csapoknál összeragasztva. Ekkor az aljzatbetont szintezed.
    Rakhatsz OSB-t, rá hőszigetelő alátétet (például tekercses parafa), arra úsztatott burkolatot (szalagparketta, vagy laminált parketta). Ebbor is az aljzatbetont szintezed.

    70 mm nem sok. Egy laminált alátéttel kb 10 mm, egy lépésálló OSB 15 mm, egy aljzatkiegyenlítő 3 mm, de ha aljzatbetont kell szintezni, számolhatsz bátran 10 mm-t is. Na, marad kb 35 mm helyed a hőszigetelésre és ez egy laminált esetén. Egy csaphornyos parketta ragasztva 21-22 mm, itt már csak 25 mm helyed van hőszigetelni. Vagy köpsz egyet és veszel PVC-t (agyad eldobod, milyen fautánzatok vannak), ami lerakva is 3 mm, és van bő 5 centid hőszigetelni.

    Alátétfóliával nem számoltál az utolsó ötletednél. :U

    [ Szerkesztve ]

    Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

Új hozzászólás Aktív témák