Új hozzászólás Aktív témák

  • föccer

    nagyúr

    válasz Dr.Zoo #49134 üzenetére

    A mordoriak olyasmit nem visznek el ami pótolhatatlan, mert azt nem lehet könnyen elpasszolni. Csak a kisebb műszaki cikkekre, kp-ra esetleg ékszerekre mennek rá. Jó mondjuk ez utóbbi tényleg lehet pótolhatatlan az igaz.

    A biztonsági ajtónak/ablaknak 2 lényege van.

    Egyrészt aránytalanul megnehezíti a bejutást. Hosszan és hangosan kell feltörni ezért a lebukás esélye drasztikusan megnő és a várható zsákmány már nem fogja megérni a kockázatot, ezért inkább nem törik fel a betörők.

    A másik pediglen, hogy a biztosító felé történő elszámoltatást segíti. Egy papír ajtó mögül ha kilapátolnak 5 millió forint értékű ingóságot, akkor a biztosító nem fog fizetni, mert a lakás/ház biztonsági berendezései nem álltak arányban a védendő értékkel, így a biztosító nem fog fizetni.

    A biztonsági ajtók nem azt biztosítják, hogy ne lehetne rajtuk átmenni hosszabb-rövidebb idő alatt és nem is ez a cél. Pl a tűzoltók bármilyen ajtót kinyitnak ha kell, mert megvan hozzá a felszerelésük, nem félnek hangoskodni és nem zavarja őket, ha meglátja a szomszéd. Minden ajtó kinyitható, csak a betörőknek nem éri meg a komolyabbakkal foglalkozni.

    üdv, föccer

    Építésztechnikus. Építőmérnök.

Új hozzászólás Aktív témák