Új hozzászólás Aktív témák

  • föccer

    nagyúr

    válasz Ace Ventura #54115 üzenetére

    Jó estét!

    Nem szeretnélek kiábrándítani, de nagységrendileg nem fog javulni a komfort érzeted, ha lentről hideg a pince, akkor a szigetelés sem fog sokat javítani a padlód hőmérsékletén. Javulni fog, de csodát nem szabad várni.

    A dűbelezést nem tudod megspórolni. Oldalfalon még csak-csak, de mennyezetre erősen javallott. Megveszed a lapokat. Lehetpleg zárt cellásat, különben fel fogja venni a pince levegőjének pára tartalmát, mert nem akarod ragasztóval bezárni a szigetelést. (tehát vagy hálózod/bevonod ragasztóval, vagy zártcellás lapokat használsz).

    Portalanítod a felületet, a lapok hátát pontszerűen, legalább 5 ponton "betöttyözöd", majd egyszerűen felnyomod a menyóra és a pöttyök helyén erősebben megnyomkodod, hogy biztosan feltapadjon. Másnap, ha megkötött a ragasztó, akkor kell dbelezni. Mindenképpen végig műanyag dűbelt használj, hogy ne legyen hőhidas. ragasztónak flecibilis csempreragasztó tökéletes. Ahol "lépcső" van ott a lentebb lévő szigetelést vezesd át a fentebb lévő részre, hogy ne legyen olyan rész, hogy "elvékonyodik" a szigetelés. Ha lehet, akkor ne csak a közveteln a lakásod alatt sigetelj, hanem annak határtól legalább 1,5-2 méter távolságig vidd el. Ebben a beton födémben legalább ennyivel hosszabb utat kell megtennie a hőnek, mint abban a pár centis szigetelésben, így ott sem alakul ki túlzott hőhíd.

    üdv, föccer

    Építésztechnikus. Építőmérnök.

Új hozzászólás Aktív témák