Új hozzászólás Aktív témák

  • Lipton

    őstag

    válasz MaciG #56254 üzenetére

    A falak teljes szerkezetét nézzed, ne csak a feltett szigetelést, nem mindegy milyen falra mit teszel. Egész jó számoló programok vannak pár cég oldalán. Legyen a szigetelés valóban szakszerűen feltéve (műanyag dűbel, rendesen vágott lap nem szabogatott, stb.). A szigetelés költsége nem arányos a szigetelő anyag vastagságának költségével! A munkadíj és egyéb tételek 5cm és 20cm esetén is azonosak.
    A lábazat is legyen rendesen leszigetelve, vissza kell szedni a földet és lemenni valamennyire szint alá.

    Szigetelés előtt tegyél be a falba minden szükséges vezetéket, világítás előkészítést, ne utólag kelljen gányolni. A klímát is tudod elvileg megfelelő eszközökkel a szigetelésre rögzíteni.

    A tető vagy padlás legyen megfelelően szigetelve (fólia, szigetelés, fólia) - inkább táblás mint bálás anyaggal, az utóbbi idővel össze tud esni valamennyit és csökken a hőszigetelő képessége.

    Az ablakok beépítése nagyon fontos. Nagyobb nyílás kell, befordulni 3-5cm lépésálló lappal és ebbe legyen beletéve az ablak illetve a párkány. Redőny is jól jön télen/nyáron.

    Személy szertint már gépi - hőcserélős - szellőztetőt tennék, de ha nem teheted meg akkor rendesen szellőztess (kereszthuzat, teljes légcsere pár perc alatt majd bezárás - csak a levegőt cseréled de a szerkezetet nem hűtöd ki). Teregetés helyett érdemes lehet megfelelő szárítógép is. A növények is sok párát termelnek. A főzőlap feletti elszívó ne csak szép, hanem praktikus is legyen (ne túl magasan + megfelelő szívási teljesítmény).

Új hozzászólás Aktív témák