Új hozzászólás Aktív témák

  • KrAt

    veterán

    INDEX cikk

    Sziasztok!

    Olvasom a cikket, elsőre azt gondoltam, hogy már megint a szemét bürokrácia, stbstb, de aztán tovább gondoltam a kérdést:

    nyomáspróbát végeznek, ami sikertelen, mert nem zárták el a csapot a lakók. Itt gondolom a fő elzáróra gondol a szerző. Rendben.

    DE! Amennyiben megnézünk egy háztartást, általában van kazán, meg mondjuk gáztűzhely. Mind a kettőn van „automata” szelep, ami - ha nem üzemel a készülék - jó eséllyel elzárja a gáz útját a világ felé. Tehát mivel nincsen a háztömbben gáz, nem üzemelhet a készülék, le vannak zárva a szelepek, a rendszer gáztömör, a nyomáspróba sikeres lesz.

    Ha viszont valahol ez nem így van, és a nyomáspróba sikertelen, akkor ahol a próbanyomáshoz használt levegő el tud szökni, ott a gáz is, ami meg ugye nem túlzottan szerencsés.

    Innentől kezdve egész más megvilágításba kerül a szememben a kérdés. Persze, értem én, hogy most sokan fáznak, szerencsétlen a helyzet (feleségem nagyszülei pár utcával odébb laknak, remélem, nem kerülnek ebbe a helyzetbe), de inkább a fázás, mint mondjuk egy gázrobbanás. Jó, ha eddig is szivárgott valahol, és nem volt baj belőle, miért ez után lenne, de ha már választani lehet..

    Csak én érzem így?

    Üdv,
    Atesz

Új hozzászólás Aktív témák