Új hozzászólás Aktív témák

  • Csabroncka

    addikt

    válasz _Petya_ #58429 üzenetére

    Több szaniter bolt leírásában olvasom/tam:

    "Műszaki feltételek

    Termosztátos csaptelep vásárlása előtt egyeztessünk szakemberrel, hogy a meglévő meleg víz ellátásunk megfelelő-e a termék számára.
    A legjobb, ha rendelkezünk egy nagyobb méretű meleg víztárolóval, vagy ha központi meleg víz ellátása van a háznak.
    Átfolyós vízmelegítő megléténél a termosztátos egység nem tudja bekeverni a beállított hőmérsékletet, tehát hiába vásárolnánk meg, sajnos elveszítené funkcióját.
    Amennyiben cirkó biztosítja a meleg vizet, vásárlás előtt győződjünk meg róla, hogy a rendszerünk teljesítménye eléri a 18 KW-ot, ez alatt ugyanis csaptelep szintén nem a tervezett módon fog működni. "

    vagy:

    " Maga a termosztát egy rendkívül precíz, kényes alkatrész, és érzékeny a vízben lévő mechanikus szennyeződésekre, ezért megfelelő finomságú szűrő beépítésévei védelmet kell számára biztosítani. Még két fontos körülmény: a termosztát csak a tároló rendszerű vízmelegítőkkel, illetve a nagyobb vízigény kielégítésére is alkalmas, tárolóval kiegészített kombi készülékekkel működik kifogástalanul. Naívság azt gondolni, hogy a kevéske, és a menynyiség függvényében változó hőfokú meleg víz készítésére alkalmas, átfolyó rendszerű vízmelegítő megtáltosodik, ha egy drága termosztáttal kapcsoljuk össze. Természetesen a termosztátos csap sem képes azonnal meleg vizet varázsolni, ha nincs kiépítve a cirkulációs rendszer. Összefoglalva: a termosztátos csapok a technikailag tökéletesen kialakított melegvíz-ellátó rendszerbe iktatva tovább fokozzák a kezelés és a használat kényelmét és biztonságát, de egyben gazdaságosabbá is teszik a vízfelhasználást. "

    Nem a saját hülyeségemet lököm, 30-40 ezertől kezdődnek a normális minőségűek, én a vásárlás előtt és a helyes működés miatt mindenképpen konzultálnék.

    "in medias res"

Új hozzászólás Aktív témák