Új hozzászólás Aktív témák

  • ALI_G

    veterán

    Van egy 125-ös átmérőjű fúrt kutam, kb. 10 méter mély, 4 méteres vízoszlop. Pontos teljesítményről nincs tudomásom. Még nem mértem, de ezt mondták eddig. Kell vegyek 2 szivattyút, de gőzöm sincs milyet. Kérdezgettem már szivattyúval foglalkozó üzletet, de kíváncsi vagyok a véleményetekre. Az eladó mégis csak eladó.

    Miért kell 2 szivattyú:
    Első egy kis teljesítmény szivattyú, ami nyáron a ház hűtéséért fog felelni. Minnél gazdaságosabban üzemeljen. 4-5 kW körül lehet a max hőigény 25 fokos belső, 40 fokos külső hőmérséklettel számolva, ez nem tudom hány köbméter víz, de ha tippelni kéne, nem jelentős. Rendszer veszteségről fogalmam sincs, de a kivitelező 300 W-os szivattyút szokott erre a célra telepíteni. Van egy nyelő kút is, ahol visszatermeljük a vizet, kb. 15 méterre a másik kúttól. Többnyire szakaszosan üzemelne a nyári melegben.

    Második automata öntöző rendszer, 30-35l/perc szükséglet, 3,6 bar. Ütemezés szerint kb. 30 percig menne.

    Ha jól tudom, a felszíni szivattúk max 7 méterig tudnak szivattyúzni, de nekem 6 méteren van a vízszint. Ha elkezdem kitermelni, akkor valamennyit ez le fog menni. Mivel nincs jelenleg szivattyúm, nem tudom tesztelni a hozamot.

    Mit ajánlatok?
    Melyik legyen esetleg búvár szivattyú?
    :R

Új hozzászólás Aktív témák