Új hozzászólás Aktív témák

  • AndrewBlase

    senior tag

    válasz bazsimano #63741 üzenetére

    Be van már építve a tok? Ha igen, akkor nagyon sanszos, hogy vágni kell az ajtólap aljából. Kisebbet nem fognak neked (se) csinálni, szabványmérettel dolgoznak. Meg persze az ajtónyilás is adott, sok helyen csak akkora helyet hagynak, hogy még éppen befér a tok. Ebben az esetben még emelni se tudnak rajta (ha netán még csak eztán kerül sor a berakásra).
    De ezt az ajtólevágosdit megoldja neked a parkettás is, de azért kérdezz rá elötte, mert könnyen lehet, hogy számol rá némi felárat. A tokból nem feltétlenül kell vágni. Szokták azt is csinálni, hogy a parkettát mellé-vágják, és kettő között a parketta szinéhez passzoló rugalmas fugázóval kihúzzák a rést. Persze sokkal szebb, ha alatta van a parketta. De egy valamit is magára adó parkettás megoldja ezt is.

    De hogy válaszoljak a kérdésedre is, igen, sokat számít a 6 mm. Újépítésnél a tervrajzon meg van határozva minden, még a burkolat fajtája, vastagsága is, és mindent az "1métertől" számolnak, az aljzatbeton szinttől elkezdve a kapcsolok magasságáig mindent.

    Miért mindig én???

Új hozzászólás Aktív témák