Új hozzászólás Aktív témák

  • runner 125

    nagyúr

    válasz philoxenia #66709 üzenetére

    Nem keverem, tisztában vagyok vele, h más a ketttő.
    Az eddig folyamatosan felcsapodó víz miatt van egy bizonyos nedvességtartalma az egész lábazatnak biztosan.. noh emiatt aggódom, h ha felragasztom körbe az XPS-t, nem fog-e "bedurrani" alatta a kőfal.
    Ezért írtam h szellőzést miként lehet ízlésesen kivitelezni.
    _

    Más.

    Még a fűtési szezon előtt szigetelteni fogom a födémet. A gerendaközök adnak végig egy 12-13 cm vastag légrést, ezt ki akarom fújatni valamilyen normális hőszigetelő anyaggal.

    Mit gondoltok, a 3 közül melyiket érdemes választani?

    Beújható hőszigetelésből találtam üveggyapot, kőzetgyapot és cellulúz (darált újság + adalékok) alapút. 1-2 helyről kértem már ajánlatot, kb. az ár pont ezen sorrendben csökken. Az üveggyapotra kaptam eddig a legdrágábbat. Viszont a kőzetgyapotnál már "csak" kb. 20-25% felára van a leterítős módszerhez képest.
    Ha meg némi nyomvonalat azon is ki akarok alakítani mondjuk OSB lapból, akkor lehet ugyanoda lyukadok ki, így inkább feltöltetem a meglévő rést.
    Rendszerint mindenki azt írta h a gerendaközöknél a padlástér felől egy 15 x 15 cm-es nyílást vágnak, és ott juttatják be az anyagot nagynyomással. Ami miatt szimpatikus, h ugyanúgy megmarad a járható beton padlástér, más részből ha leterítem mondjuk kőzetgyapottal, nedvesség határásra megvan az esélye h összesik, emellett ugyanúgy cirkulálni fog a hideg levegő a szabad gerendaközökben, úgyhogy az már biztos, h a meglévő üreget fogom használni.

    A cellulúz alapú szimpatikus volna, 80%-ban természetes alapanyag, kedvező az ára.. de arról olvastam, h a nedvességet legkönnyebben az szívja magába. Viszont pro érv, h elvileg nem esik össze és hőkmerás mérések alapján sokkal egybefüggőbb réteget, ez által hővédelmet biztosít.

    Szóval, melyiket válasszam? (..és nem is feltétlenül csak a hővezető képesség alapján)

    Kösz!

    [ Szerkesztve ]

    "Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák