Új hozzászólás Aktív témák

  • M43g

    aktív tag

    Sziasztok,

    kis segítségre, tanácsra lenne szükségem
    Adott egy tégla közfal a leendő konyhánk és fürdőszobánk között, 6cm vastagságú téglából rakva. A felújításnál szanaszét lett vésve, volt benne lefolyó és vízcső, mindkettőt cserélve lett, más vonalon lettek bevésve az újak. A vésések következtében néhol át lehetett látni a falon, a vékony fal kb. 2-3 tenyérnyi területen, a zuhanyzó csap alatt átlyukadt. A burkolók a lyukakat gipsszel javították, de szerintem még az is félig beköthetett (vagy rossz arányban keverték), mire bedolgozták, mert relatíve puha maradt.

    "Szerencsére" olyan rossz munkát végeztek, hogy a felrakott csempét a fürdőszobában újra le kellett verni, így lehetőség nyílt rá, hogy kicsit megerősítsem a falat - a burkolókkal rabicháló beépítését beszéltük meg, természetesen nem került bele.

    A kérdésem az lenne, hogy mennyire mennyire lenne ellenjavallott beton-csemperagasztó keverékkel + rabichálóval megerősíteni a fürdőszobai oldalt (a fal túloldalára konyhaszekrények kerülnének a falra, amiknek tartunk a terhelésétől) úgy, hogy azzal húznánk ki síkra (kb 1-3 centi rétegvastagság), erre kerülne a burkolat? Azért gondoltam erre, mert a csemperagasztó jól ragad, de a betonnál gyengébb, a kettő keveréke pedig az eddigi tapasztalataim alapján egész jól is ragad, és erős is. Esetleg beton helyett egy kevés cement a csemperagasztóhoz, és ezzel?

    A másik kérdésem (épített zuhanyzó), hogy fürdőszobába mennyire szoktak folyékony fólia alá Idrosilex-es, vagy más olyan anyaggal kiegészített vakolatot csinálni, ami vízzáróvá teszi? Túlzás, vagy nem túlzás? Ázás miatt álltunk neki felújítani eredetileg, és nem szeretném sokadjára is lebontani a csempét a falról azért, mert ázik...

    Köszönöm a tanácsokat! :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák