Új hozzászólás Aktív témák

  • macilaci78

    nagyúr

    válasz dewil666 #70848 üzenetére

    Mi 2 éve újítottunk fürdőszobát, kád helyére épített zuhanykabin, ytongból pengefal két oldalára, mert nem a sarokba tettük és közé kétszárnyú lengőajtó üvegből. (Kifelé, befelé is nyitható.)

    Amire figyelj egy panelnél, hogy a jelenlegi aljzatszinted adott, viszont a szifonnak kell egy beépítési mélység. Ha ezt nem tudod lesüllyeszteni, akkor a zuhanyzó alját kell felemelned. Süllyeszteni a lejtés végett is kell, nem csak a fellépő miatt. Egy kád alatt ez el szokott férni.

    Nem bántuk meg, hogy építtettünk, mert olyan lett, amilyet akartunk és méretben ez számított: 80×100 cm. A felhasznált anyagok megválasztását bánom kicsit:
    - ytong pengefal két oldalt is, ezt ugye fel is kellett csempézni, erre a lengőajtó. A Ravaknak van ilyen rendszere üvegből: fix oldalfalak üvegből és közé a kétszárnyú lengőajtó. Hasonló árba jött volna ki, viszont az üveg vastagsága max 1 cm, az ytong csempézve meg 8-10 cm, oldalanként. Nyertem volna 15 centit széltében.
    - folyóka, az ilyen hosszúakban van hajgyűjtő, minálunk max 2 hétig bírja. A lényeg, hogy használható, ha kell, akár minden nap tudod hajtalanítani.
    - nagyon oda kell figyelni a vízszigetelésre: nálunk kikenték két rétegben, hajlaterősítővel a falakat, padlót, ahogy kell, majd erre rárakták a lengőajtó alatti küszöböt 5×5 cm ytong hasábból és erre nem kenték fel a vízszigetelést. Hiba volt, egy ajtó és 2 fal festése bánta.
    - ha magadnak csinálod, akkor vagy olyan folyókát csinálj, ami teljes szélességben végigér és csak egy oldalról kell lejtést adnod, vagy egyet tegyél a sarokba, átló mentén két oldalról adod meg a lejtést. Nálam az előbbi van, a küszöb felől egy keskeny csempecsík le lett ragasztva, ehhez ferdén húzva csemperagasztó szintnek, majd a ferdére párhuzamosan rakva a csempe. A lejtés elég, nem is zavaró.

    Kész zuhanytálcáknál gyakori panasz a topikban, hogy mozog, elválik a faltól, stb.

    Nem korai a kérdezősködés, ki is kell választani az anyagokat, meg is lehet venni, ha tudod tárolni. Lesznek akciók, jön az év vége, Karácsony, tavasszal lesz Construma kiállítás, ahol 10-20% kedvezmény a helyben rendelt cuccokra, kifutó termékekre (pl csempe) még több. :K

    Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

Új hozzászólás Aktív témák