Új hozzászólás Aktív témák

  • macilaci78

    nagyúr

    válasz 7Sony7 #75023 üzenetére

    Ajtóra van valami könnyebb/olcsóbb alternatíva? - hát a japánok nagyon ügyesen bánnak a rizspapírral. :D Viccet félretéve mondjuk 10 centi széles lécekből, csapolásokkal össze lehet rakni egy dekoratív keretet, rácsozást, arra meg ráfeszítesz pauszpapírt. Ugyanúgy bútorlap vastagságú, de kikönnyítetted.
    Amúgy nem kell félni, 20-30 kilós tolóajtókat is egy ujjal mozgatsz, erre van a görgő. A végállásokba lehet fékezőt is felrakni.
    Lapszabászat arra van, hogy leszabja neked a leadott méreteket. Nútot marni már más tészta, ahhoz legalább egy felső maró kell vezetővel.

    És továbbra is kérdés, hogy az elemekből hogy lesz neked bútorod? Összeszögeled otthon, itt-ott megkínálod pillanatragasztóval, vagy mi? Vagy fizetsz egy asztalost, aki kitalálja és megcsinálja helyetted, vagy kitalálod úgy és olyan szinten, ahogy például egy IKEA szekrény van, legyártatod (elmagyarázod egy CNC-nek), hazaviszed és összerakod.

    Asztalos klub, házi barkács topik.

    Ha nagyon fogalmatlan vagy, akkor asztalost, vállalkozást keress, ha van némi kézügyességed és rálátásod, akkor kérdezz, aztán bérelj szerszámot, vagy műhelyt.
    Esetleg egy ötlet a nádroló, vagy sávroló, mint ajtó. A szekrénynek használt létrát bepolcozod, elé meg a roló is dekoratív lehet.

    Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

Új hozzászólás Aktív témák