Új hozzászólás Aktív témák

  • n@p@lm

    őstag

    válasz orion1025 #84932 üzenetére

    Nézd csak :
    "Miért tartozik ilyen sok ingatlan ebbe az osztályba?

    A CC-nél jobb osztályzatok eléréséhez az összesített energetikai jellemző értéke mellett két speciális követelményt is teljesíteniük kell az ingatlanoknak, amelyek ha nem valósulnak meg, nem adható ki a magasabb minősítés. Ebbe a kategóriába tehát olyan ingatlanok is tartoznak, amelyek energiahatékonyságuk alapján magasabb osztályzatot érdemelnének, de nem teljesítik az alábbiakat.

    Társasházi lakásra csak akkor adható CC-nél jobb minősítés, ha az egész épületre szólóan is készült tanúsítvány, amelynek besorolása magasabb mint CC. Ha az egész épületre vonatkozóan nem áll rendelkezésre tanúsítvány, akkor a CC kategóriában marad az ingatlan, még akkor is, ha a kiszámított mutatószámok alapján ettől jobbat kaphatna.

    A másik speciális feltétele a CC-nél magasabb besorolásoknak, hogy az energiafogyasztás legalább 25%-át megújuló forrásból kell fedezni, amilyen például a napkollektor, napelem vagy a hőszivattyú. Ha megújuló energiaforrású gépészet nincs telepítve az ingatlanban, CC-nél jobb minősítés nem adható ki, még akkor sem, ha a tényleges energiafogyasztás ettől jobbat indokolna."

    [link]
    Utolsó bekezdés.

Új hozzászólás Aktív témák