Új hozzászólás Aktív témák

  • Hasaggymeg

    veterán

    válasz gordonfreemN #8671 üzenetére

    Nem jól gondolod.A fűtés lekapcsolása után,miért kellene neked tovább fűteni?Ha lekapcsolt azt jelenti elég meleg van,minden a hőn-tartás fölötti,további hőleadás túlfűtést jelent,így fűtési görbéd hullámzik,míg ha folyamatosan és egyenletesen fűtesz ezek a hullámok mindjobban kisimulnak.
    Ezért lehet felületfűtéssel takarékoskodni,mert a nagyobb felületről jövő alacsonyabb hőmérséklet jobb hőérzetet biztosít,mint a kis tűzforró radiátorok.
    Minél magasabb előremenő vízhőmérséklettel fűtesz,annál több hő távozik a kéményen,hullámzóbb lesz a hőmérséklet görbéd,egyeletlenebb a hőmérséklet a házban.Nincs olyan,hogy ideális 60 vagy 70 fokos radiátor előremenő vízhőmérséklet,ha nem lenne esztétikai és gyakorlati hátránya az egész falad lapos,alacsony hőmérsékletű (25-35C) radiátor kellene legyen.Ha a felületek és a levegő hőmérsékletének összege 38C akkor érzed jól magad.

    "Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

Új hozzászólás Aktív témák