Új hozzászólás Aktív témák

  • runner 125

    nagyúr

    válasz csubuka #91326 üzenetére

    Igen. El kell dönteni, meg kell tervezni, h milyen jelleggű lesz a kerítés, kb. 1,8-2 méterenként kialakított "pillérekbe" (amelyek jellemzően 5cm-rel szélesebb zsaluból készülnek) mindenképpen kell függőleges vas 2-4 szál. Nyilván magába az alapnál is ki kell mérni legalább a pillérek helyét, és minimum 60 cm mélyen már előre be kell tüskézni, lehetőleg úgy, h 10 cm körüli kiálljon az alapból. Ezt követően megy rá a GV lemez, majd utána a kiálló részekhez egyszerűen hozzá lehet drótozni a pillérekbe szánt betonvas szálakat.. H könnyebb legyne dolgozni vele, nem muszáj azonnal a kerítés teljes magasságát meghatározó betonvasat drótozni, meg lehet csinálni 2 részletben is (ugyanúgy, kb. a felénél összedrótozni), így nem kell minden zsalu elemet a kerítés leendő magassáig felemelni és ráhúzni a vasakra..


    ctrlaltdel13

    Az ellenbetont megcsinálhatod külön is, de nyugodtan egyben kiönthető a kerítés alapjával is, így statikailag még erősebb lesz. A teteje ugyanúgy kizsaluzható annak is, a kerítés alapjával együtt.



    "Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák