Új hozzászólás Aktív témák

  • runner 125

    nagyúr

    válasz sanzi89 #91330 üzenetére

    Lehet 30-as az alap, de én azért 80-ra levinném. A domborzati tényezőket nem ismerem, viszont a mutatós, kész kőelemekből épített kerítéseknél szerintem sokan elrontják, h túl széles alapot zsaluznak (rosszabb esetben nem zsaluznak) a kerítésnek, sőt, túl magasat is. Ami kb folyton ott fog éktelenedni a kerítés alatt. Jelen esetben 5-5 cm-t kilógna, ugyanúgy a GV lemez is, amit eséytelen lesz utána eltakarni. Ha meg földdel megszórod, mit sem ér a vízszigetelésed..
    Úgy csinálnám az ilyen kerítést, h 30 széles alapot ásatnék, majd az alap tetejét kizsaluztatnám ugyanúgy 20cm szélesre (10cm széles deszkából bőven elég), mint a kövek, nyilván a kerítés _pontos_ nyomvonala mentén. A zsaluzat (tehát a végső alap) magassága pedig a végső talajszint fölé esne csak pár cm-rel. Így a kész kerítés melletti szakaszt fel lehet úgy tölteni (kulékaviccsal mindkét oldalánál, 15-20cm-es sávban szerencsésebb), h az esővíz elfolyik mindkét irányba tőle és az alap sem fog világítani alatta.

    Betonvas átmérőt a gyártó is javasol, ha megkérdezed őket, de általában 10 mm.

    [ Szerkesztve ]

    "Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák