Új hozzászólás Aktív témák

  • macilaci78

    nagyúr

    válasz mokus1 #15447 üzenetére

    5050/60 RGBW fogyaszt 12-14 W/métert, azaz kb 1-1,2 A/m-t. A 10 méterhez olyan vezérlő kell, amelyik tud 1×12 A-t a fehéren és 3×4 A-t az RGB-n, ez vagy nincs, vagy nem lesz kedved kifizetni. (Kínából kétes tartóssággal 40-60 $ körül lehet, itthon duplája, de garival.)
    A másik lehetőség, hogy veszel egy olcsóbb, kisebb teljesítményű vezérlőt és jelerősítőkön keresztül táplálod a ledszalagokat. A jelerősítő egyfelől a vezérlőre van kötve, másfelől a ledszalagra és harmadik oldalról a tápegységre. Egyszerűen a delejt a tápról kapja, a ledek működésének hogyanját és mikéntjét pedig a vezérlőtől. A feladata annyi, hogy a vezérlőn átmenő áramot csökkentse, így egy akármilyen kis fogyasztóra méretezett vezérlővel is lehet irányítani egy egész irodaházat.
    Jelerősítőből van RGB, de RGBW nem biztos, hogy van, vagy nem biztos, hogy megéri. Mivel az erősítő nem egy bonyolult szerkezet, csak a színre színt elvet követi, így használhatsz egyet az RGB színekre, egy másikat pedig párhuzamosan kötve a fehér színre. Természetesen a + ágat közösen, mert mindkét erősítő igényli, de ez nem gond.

    A szalagnál csinálhattál zárlatot, ha a + oldal valamelyik színhez is hozzáért. Ha szerencséd van, nem az egész szalag adta meg magát, hanem csak egy-két szegmens.

    Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

Új hozzászólás Aktív témák