Új hozzászólás Aktív témák

  • macilaci78

    nagyúr

    válasz mokus1 #17191 üzenetére

    Bemarható ledprofil a felső szekrény aljára, a szagelszívót ennyivel előrébb hozni, ha folytonos világítást szeretnél.
    45°-os profil a szokli tetejére. A szoklival együtt le fog jönni, ne foglalkozz vele, csatlakozót kell tenni a szalagra és ha leveszed valamiért, a csatlakozót csak oldod.
    Üvegpolchoz élvilágító, 6 mm vastag üveghez. Érdemes edzett üveget tenni bele és a led felőli élét megmattítani, hogy a látszó élén ne legyen olyan pontszerű a szalag. Ez a profil nem tartja meg az üveget, csak megvilágítja!
    A másik lehetőség, hogy a fent linkelt 45°-os, vagy egy 30-60°-os profilt felraksz a zsanérok mellé függőlegesen és így világítod meg a polcokat.

    A linkelt oldalon sokféle búra és végzáró profil van, így nem kell vízálló szalagot használni.

    A két szalag mehet közös tápról, akár közös vezérlőről is, egyszerűen a 12 V-ot 2×1 mm2, vagy 2×1,5 mm2 vezetékkel vidd át.
    Én azt javaslom, hogy a felső szekrény esetében elemenként külön-külön helyezd el a profilokat és a szalagokat, amiket csatlakozóval kötsz sorba. Tapasztalatból mondom, hogy egyszer beállítja az asztalos az elemeket, összehúzza őket csavarral, aztán jön valaki és festésnél elemenként leszedi, többet az életben nem lesz úgy vonalban, hogy az aluprofilt egybe fel tudd rakni.

    A tápegységnek szellőznie kell, mert megsül.

    Ha a hálózati feszültséged 220 V, akkor szólj a szolgáltatónak, már jópár éve 230 V a hazai szabvány.

    Ha közel van a megvilágított felület/tárgy, vagy csak zavar a pontszerű világítás, akkor méterenként minimum 120 ledes szalagot tegyél fel. Alul a szoklinál például ez megeshet. Pultvilágításnál is ezt javaslom, ott a fényerő miatt.

    Ahova kell a fényerő, oda 2835/120 szalag, 4500K, vagy 3000K ízlés szerint és érdemes készülni egy nem távirányítós vezérlővel, amivel csökkentheted a fényerőt. A szoklihoz 3528/120, gyengébb a fénye, kevesebbet is fogyaszt, dekornak ideális. Ezt is lehet, hogy csökkenteni kell egy másik vezérlővel.

    Én a 2835/120-as szalagot kb 70%-ra vettem le, így is elég erős a fénye, viszont kevesebbet fogyaszt, kevésbé melegszik. Kb kézmeleg az aluprofil több órás használat után is.

    Én mindenképp úgy alakítanám ki, hogy a 230V-os ágat kapcsoljam, nem szeretem a fix tápos megoldásokat, nulla terheléssel hajlamos zúgni, meg amúgy se fogyasszon feleslegesen.

    Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

Új hozzászólás Aktív témák