Új hozzászólás Aktív témák

  • Steady74

    addikt

    válasz Kobe #21122 üzenetére

    Ilyen hosszra 24V-os ledszalagot javaslok, viszont 10m felett a szalag másik végére is kell adnod betápot. Milyen fényt szeretnél? Akarod-e automatizálni?
    Van a sima fehér (meleg, semleges, hideg) meg vannak az egyszínű színes szalagok, ezeket a legegyszerűbben egy tápot ki-bekapcsolva tudod fel- vagy lekapcsolni. Vannak a CCT-s fehér szalagok, amik mindhárom fehér színt tudják és tudod változtatni ezeket. Vannak az RGB szalagok, amik színesek, de a fehér színt ezekből keverik össze, így nem lesz annyira szép fehér. Vannak az RGBW (red, green, blue+white) szalagok, ott már van dedikált fehér szín is. Utóbbiakhoz külön vezérlő kell, pl amit linkeltem korábban.
    Vannak a címezhető ledszalagok (addresabble led strips), amik abból állnak, hogy szegmensekre vannak osztva és millió féle effektet tudsz velük megjeleníteni, ezeket telefonról is tudod kapcsolgatni egy vezérlőn keresztül, ezek a WLED szalagok, itt van h kb mit tudnak.
    Én a 24V-os szalagokat 3x0,5-ös YSLY kábellel szerelem, mivel elég alacsony általában az áramerősség. Azért 3 eres, mert 1 a + egy a - egy meg az adatkábel, ha WLED szalagot használok.
    Ledszalagot javaslom aliról venni, általában olcsóbb mint itthon, legalábbis a WLED szalagok tuti (WS2811, WS2812B, WS2814, WS2815, SK1812, stb). Ha gyorsan kell, akkor amazon.de.
    Tápot úgy válassz, hogy a teljes ledszalag maximális fogyasztása ne érje el a táp maximális teljesítményének 80%-át.

    KB ennyi röviden, tömören.

Új hozzászólás Aktív témák