Új hozzászólás Aktív témák

  • kbalage2

    aktív tag

    válasz Throme #46732 üzenetére

    Alapvetően arra gondoltam hogy jobban el kéne választani a "játszós"' Technic szetteket a "szobor/polcdísz" kategóriától. Egy csomó szettben abszolut van értelme a funkcióknak, mint pl. a tavalyi vontatóban, vagy a darukban és egyéb munkagépekben.

    Viszont megfigyelhető egy tendencia főleg a licenszelt autóknál, mostanában amit kapnak az max a kormányzás/felfüggesztés/kamu motor és ennyi. Ezzel alapvetően nincs is baj, hiszen a 18+ plecsni is azt mutatja hogy ezek nem játékra vannak hanem dísznek. Csak ezen a vonalon maradva akkor az 1:8 kategóriába sincsen értelme váltót rakni, hiszen azt se fogja használni soha senki.

    A játszható szettek pedig nem igényelnek 8 sebességes váltót, ott bőven elég adott esetben a 2/4 fokozat, de funkcióváltóként még hasznosabb a dolog, lásd pl. a piros daru esetében.

    A Defender nagyon kilóg a sorból, ez volt kb az utolsó licenszelt közepes méretű szett amit jól megtömtek fogaskerekekkel, és sajnos el is bukott a dolog mint a mellékelt ábra mutatja. Ezért mondtam hogy a túlkomplikált váltók helyett inkább jöhetne több de egyszerűbb mechanikus funkció ami adott esetben látványosabb hatással is bír, mint hogy egy kicsit gyorsabban vagy lassaban mozognak azok a dugattyúk ha tologatod a padlón :)

    Minden ami LEGO RC - racingbrick.com

Új hozzászólás Aktív témák