Új hozzászólás Aktív témák

  • updog

    senior tag

    válasz kano #1717 üzenetére

    "Akkor mitől is nem fogja megfogni a 2,5mikronnál nagyobb port, ha jól működik? És mit jelent az, hogy nem erre lett kitalálva?"

    Szóljon valaki, ha nagy hülyeséget írok, de szerintem kb. úgy kell elképzelni, hogy mondjuk leteszel az asztalra egy fagolyót, egy üveggolyót, egy vasgolyót, egy ólomgolyót stb., akár különböző méretűeket is, és ugyanolyan távolságról ugyanakkorát ráfújsz.

    Nyilvánvaló hogy a kisebb/könnyebb golyó (por/részecske) ugyanakkora légárammal könnyebben elmozdítható.

    Namost ugyanez légtisztítóra fordítva: pl. a rántotthússzagot okozó részecskéket "el tudja kapni" ugyanaz a légáram, de a nagyobb szemcséjű por meg se moccan majd, nem indul el a légtisztító felé (vagy útközben hamarabb lelassul, és pl. "leesik" a polcra és ott marad), hiába volt mondjuk "egymás mellett" a rántotthússzag-részecske és a nagyobb porszem.

    De ha nagyon hülye/helytelen példa, javítsatok ki :)

    (#1721) kano "ha csak a légtisztítód körzetében lévő 1-1,5m3-t áramoltatja át rajta" Ezt próbálom valahogy szemléltetni, hogy átmozgatja ő a 40 m3-t :) Csak nincs akkora szívóereje, hogy még a szoba túlsó végében lévő hörcsögöt is fennakassza a szűrőjén, de a PM2.5-öt azt "meg tudja mozdítani" és azt viszont kiszűri.

    [ Szerkesztve ]

    "Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

Új hozzászólás Aktív témák