Új hozzászólás Aktív témák

  • Krisz865

    csendes tag

    Sziasztok!

    Szeretnék segítséget kérni tőletek.
    Először is, Angliában élek, és 3 napja vásároltam egy LG 47lm620T televíziót. A beépített digitális műholdvevő kivételével mindenben megegyezik az LG 47lm620S-el.
    A tévé finom beállításait nem volt időm még belőni, magyar teszt oldalakat olvastam, illetve ezt a fórumot.
    A keretembe így ez a Tv fért bele (750 font).
    Ezen fórumnak köszönhetően megtudtam jó pár "tapasztalatból" szerzett véleményt, amit köszönök.
    Őszintén szólva csak 10-15 oldalt olvastam végig, de a következőről senki nem írt, vagy nem láttam.
    Van egy problémám a tv-vel, kicsit egyenlőre csalódott vagyok. A megoldásra lennék kíváncsi, ha létezik.

    A problémám: usb-ről ,mind számítógépen keresztül HDMI-vel működtetve a full HD videóknál 2-3 másodpercenként beakad egy pillanatra a kép, ez főleg akkor vehető észre amikor egy kamera állásból hosszabb ideig mutatják a folyamatos képet (pl. helikopterből vett videó, autók mozgása). Viszonylag eseménydús, gyorsan váltó képnél nem vehető észre. A "játékgép" videókép módban a legjobb, mivel ott ki van kapcsolva minden elektronikus szűrő. Mivel ebben a módban a legkisebb az input lag, az egér kurzor mozgása, illetve a műveletek teljesen korrektek, elfogadhatóak. A Mozi módban már az egér mozgása picit lassú, laptop használata után mondhatni olyan "nehézkes", kicsit később reagál minden mozdulatra.

    Olvastam már a Tv-ről itt jót is rosszat is. Én főként filmnézéshez vettem meg, elsősorban laptoppal összekötve. Azt a lehetőséget, hogy esetleg HDMI kábel, vagy gép probléma lenne már kizártam, mivel a HDMI kábelt is hosszas bajlódás után vettem meg, középkategóriában (40 font), a laptop pedig egy samsung RV509 (cpu: 2,53 ghz core i 3, memória 4 GB 1033 mhz, videó kártya 1 GB dedikált).
    Usb-ről (pendrive) full hd filmet nézve ugyanazt tapasztalom mint a HDMI-vel.

    Gyengébb minőségű filmeknél a film teljesen élvezhető. Olyant mintha a full hd-t nem lenne képes folyamatosan apró rángatások nélkül vinni.
    Olvastam szintén, hogy nem kétmagos a processzora, igazából azt nem tudom, hogy mennyi a proci teljesítménye benne.
    Én is sokat gondolkoztam a 640-660-on de a "káva" nélküli kép, illetve a wifi nem volt szempont, utóbbi pedig igény esetén bővíthető.

    Szóval nagyon szépen megköszönném, ha valaki tudna nekem ebben segíteni.
    Őszintén szólva meglepődnék, illetve csalódnék ha kiderülne, hogy a TV ennyit tud, és 2012-ben előfordulhat olyan, hogy a full hd-s anyagok nem futnak tökéletesen folyékonyan. Nem vagyok maximalista, a szaggatás alatt tényleges normálisan látható be-be akadást lehet észrevenni a folyamatos több másodpercig tartó jeleneteknél.

    Nagyon szépen köszönöm a válaszokat előre is.

    HD

Új hozzászólás Aktív témák