Új hozzászólás Aktív témák

  • huncutka1029

    addikt

    válasz atti1848 #22356 üzenetére

    Igen mindenképpen, másként nem tudatosul bennük, hogy sérülésmentesen adod, és úgy is kell visszaadniuk.
    Másrészről ez gennyes dolog a bolttól, mert a szállítást és az ehhez kapcsolódó költséget is nekik kell vállalni, ez is a magyar garanciális feltételek része.
    10kg-ot meghaladó súly esetén, illetve ha jól tévedek még méret is van ami felett kötelességük ezt elszállítani, illetve javítva visszavinni. Közben megtaláltam a vonatkozó törvény magyarázatát:

    idézet:
    Félrevezető tájékoztatás az igényérvényesítéssel kapcsolatos költségekről

    Jellemző például, hogy a kötelező jótállás hatálya alá eső fogyasztási cikkek esetében a cégek arról tájékoztatják a fogyasztókat, hogy az el- és visszaszállítás költségeit nem viseli a cég. Ez a jogsértő tájékoztatás különösen a rögzített bekötésű, illetve a 10 kg-nál súlyosabb, vagy tömegközlekedési eszközön kézi csomagként nem szállítható termékek esetében sérti a fogyasztók érdekeit. Ilyenkor a fogyasztó kénytelen ezeket a költségeket saját maga állni, annak ellenére, hogy a Kormányrendelet szerint elsősorban az üzemeltetés helyén kell megjavítani e terméket. Amennyiben pedig a javítás az üzemeltetés helyén nem végezhető el, a le- és felszerelésről, valamint az el- és visszaszállításról a forgalmazónak kell gondoskodnia.

    Forrás NFH honlap

    Szóval, erre fel kell hívni a figyelmüket! és be kell fenyíteni őket egy fógyasztóvédelmi feljelentéssel!

    keményen! :K

    a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!

Új hozzászólás Aktív témák