Új hozzászólás Aktív témák

  • csuzmoj.

    újonc

    Sziasztok!

    Szeretnék tapasztalatokkal és tényekkel segíteni azon kedves embereknek, akik TV vásárlás előtt állnak, ugyanis LA-s tesztekből még nem sok van a neten. Mindazonáltal nagyon sokan vagyunk, akik szeretnék minél pontosabban megtudni, hogy mire is költsék el azt a nem kevés pénzt... :)
    Az alább leírtak a saját tapasztalataim, kéretik ezt szem előtt tartva kezelni, és a leírt véleményeim a végletekig szubjektívek.
    47LA660S tulaj vagyok, immár egy kerek egész hete.
    A tv-ről annyit, hogy samsung és LG közül sikerült ezt választani több havi netes téma (többek között ez is :R ) olvasgatás és többszöri üzletbeli látogatás, nyomkodás és összehasonlítgatás után. (MM)
    Az üzletben pusztán a szememre "hallgatva" döntöttem. Az LG-nek volt jobb képe. Ennyi.
    SMART-ban szvsz annyi különbség úgy sincs. Egyébként az LA7-es széria volt kinézve, de a 200Hz-es panel és ezen TV 100Hz-es panelja közötti különbség nekem nem volt meggyőző. És árban sem mindegy.
    Tehát a fenti TV-t választottam. Térjünk a lényegre:
    Lejátszás, SMART SHARE:
    a TV az általam használt formátumokkal (mkv, vob, avi, mpeg) símán boldogul, a legnagyobb mkv 37GB volt, azt is vitte hibátlanul. Feliratok kezelése: az integrált és külön fájlból is működik, méret, helyzet állítható.
    2TB-s vinyó USB-n: símán kezeli. NAS-on szintén. Wi-fin keresztül csatlakozik a routerhez, amelyre a HP laptomom is. Streamelve minden megy hibátlanul, beleértve a 37GB-os 3D-s filmet is. Zenéket streamelve szintén, viszont itt csak mp3 jöhet szóba. USB-ről már kezeli az AAC-t, és wav-ot is.
    A TV SMART rendszere áttekinthető, jól működik. Alapból érzékeli a gépemen megosztott lejátszható tartalmakat, és listázza azokat.
    Beépített internet böngésző:
    jól működik, flash támogatás van, használom nap mint nap. A sebességgel nekem megfelelő, nincs vele problémám. Tegyük hozzá: a TV nem számítógép!! Ehhez képest brutális, hogy számítógép nélkül a kanapén ülve símán tudsz netezni egy TV segítségével... :R
    USB-re egér: müxik.
    Rádiós billentyű-egér kombóm nincs, így erről nem tudok nyilatkozni, viszont okostelóról LG remote alkalmazással minden megfelelően működik.
    A magic remote távirányító nagyon jó, könnyen hozzászoktunk. A 6 éves kislányom is símán tube-ozik a segítségével.
    Képvilág:
    Megjegyzés: mi kb. 3-3,5m-ről nézzük a készüléket, így emellett döntöttünk. Egyébként a TV-t a helyére rakva és beüzemelve a 42"-os is megfelelő lehet ilyen távolságból.
    SD - átlagos
    HD - kiváló (UPC tányéros HD csomag)
    3D - kiváló, ezt értsd úgy, hogy tényleg az. Már a kiválasztás folyamán előnyben volt az LG a passzív technológia miatt, mely tapasztalatom alapján kevésbé fárasztja a szememet.
    felhősödés: a TV szélein, közel a sarkokhoz tapasztalható, számomra nem zavaró mértékű.
    gyári képi beállítások: sz@r
    tornáztam vele elég sokat mire sikerült a család számára ideálisra beállítani. Egy fontos dolog: a TRUEMOTION-t kikapcsolva tudtam csak megfelelő képi világot beállítani.
    Input lag: CRT monitor a laptop VGA kimenetén, TV a HDMI-n. Az általam beállított képjellemzőkkel: 62ms.
    Game módba kapcsolva: 28ms. A game mód bekapcsolása nélkül is hibátlanul élvezhetők a játékok! (FIFA13, CoD MW, NFS, Tomb Raider - az ízlésemet kéretik nem kommentelni :N )
    Hangzás:
    a TV-nek 2.1-es hangrendszere van, beépített mélynyomóval
    Nekem teljesen rendben van, az előző CRT-s TV-m hangjához képest klasszisokkal jobb, azonban biztos lesz akiknek még ez is kevés lesz... ilyen az ember. Egyébként térhangzás, meg ekvalizer is van a beállítások között. Digitális hangkimenet és fülhallgató kimenet is van, egyiket sem próbáltam, mert nekem megfelelő a hangzás.
    Egyéb dolgok:
    SAT tuner: megfelelően működik (UPC), ékezetekkel is, EPG is rendben van, csatorna lista csak külső progival szerkeszthető.
    Egyéb tunerek: nem próbáltam
    SMART-dolgok: videa. tube, fuso, egyéb okosságok - megfelelően működnek, saját ízlés szerint lehet telepíteni a tv-re alkalmazásokat- még nem volt időm vele foglalkozni.
    A TV sebességére egyébként nem panaszkodok. Megfelelően teszi a dolgát. Szem előtt kell tartani, hogy nem egy quad core-os számítógép 16GB rammal és ennyi. Ha ezt elfogadjuk, akkor nem csalódunk.

    Ha egy kicsit is tudtam a döntésben segíteni, akkor már megérte írni.

    Sziasztok.

Új hozzászólás Aktív témák