Új hozzászólás Aktív témák

  • Dany007

    veterán

    válasz pigster #7796 üzenetére

    Azért azt remélem senki nem gondolta, hogy ezek a TV-s Smart funkciók az első-második évben olyan kiforrottak és használhatóak lesznek, mint mondjuk egy PC-s megoldás?
    Nagyon gyerekcipőben jár még ez. Az ötlet jó és szerintem hosszútávon ezé lesz a jövő.

    De egyelőre olyan próbálkozásnak tűnik, mintha muszáj lett volna valami újat is belerakni a tévékbe. Full HD már rég nem menő. 3D már megvan mindenhol, épp kialakulóban. Hát mi lehet az újítás, a Smart TV. Ez a megnevezés amúgy is nagyon menő. (ala SmartPhone)
    Aztán mindenféle előzetes, van fejlődés nélkül beleraktak pár appot, böngészőt stb... Így el lehet adni ~ 50k-val drágábban a tévét. De ha van is valamiféle fejlődésvonal Smart Funkciók terén, akkor ez ami most van biztos, hogy az 1.0.1-es szakasz. És szerintem a képzeletbeli 3.0-ig nem szabad sokat várni tőle.

    A frissítéseknek továbbra sem látom értelmét. Igaz gyakorlatban nem próbáltam. De nyilván ha veszek egy tévét, akkor gyárilag olyat veszek, ami nekem megfelelő. Ha akad a lejátszás vagy hasonló már régen rossz. Szörnyű látni, hogy itt sokan feliratokkal, meg nem támogatott formátumokkal bajlódnak. Tudom milyen, mert anyámék is játszották ez az LCD-n egy jóideig. Mennyit szenvedtem, hogy olvassa már be a feliratot. Amikor két ugyanolyan felirat közül az egyiket beolvasta, a másikat nem. Pedig kiterjesztés, feliratformátum minden ugyan az volt.
    Aztán meguntam, és adtam nekik egy monitor kábelt a TV és a számítógép közé. Azóta egy gombnyomás a távirányítón, 2 kattintás a PC-n és már megy is bármelyik tetszőleges film akármilyen felirattal a 106 centis LCD-n.

    Egyébként az LG-ben becsülendő, hogy igen széles palettán IPS panelt használ a kijelzőiben. Hétvégén voltam a fehérvári Média Markt-ban. És az eszem eldobom, hogy sokszor még a drágább Samu tévékben is sima VA panel van. Nem beszélve a Panáról vagy a Philips-ről. Ezzel szemben az LG már a 170-180 ezres kategóriától IPS-t használ. Ahogy néztem panellottó nélkül (külön LG demo futott az IPS technológiáról) Azért ez dícséretes!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák