Új hozzászólás Aktív témák

  • PLaci58

    őstag

    válasz sz.z.csicsi #8474 üzenetére

    A boltokban nem lehet egy TV képminőségét megállapítani. általában rossz minőségű jelforrásról, analóg kábelen keresztül hajtják és ami a legfontosabb, hogy bemutató üzemmódban! Otthon sohasem fog így működni. A bolt arra jó, hogy összehasonlítsuk a TV-k fényerejét, színeit, kontrasztokat. Ha a boltban tetszik, akkor majd otthon is jól be tudja állítani az ember. Érdemes megjegyezni, hogy a boltokban mindíg az a TV van "jól" beállítva, amit éppen el akarnak adni :D

    Az otthoni beállítás nagyban függ a környezeti viszonyoktól (világos-sötét szoba) és az ember szemétől. A tesztek egy objektív beállítást adnak, ami adott környzetnél a legjobb színhűséget biztosítja. LCD-ről beszélünk, ami egy film, amit átvilágítunk. Az LCD-nek van egy optimális munkapontja, amikor a legjobb a kontrasztja és színhűsége. Ezt kéne elérnünk otthon minden jelforrás esetében. A képtulajdonságok nagyon változók. Az LG-ben ,már van képvarázsló. Érdemes használni a beállításhoz.
    Pl. rossz beállításnak tartom a maximális háttérfényt és csökkentett fényerőt. A fényerő a kristályok elfordulását (átengedett fényerő) szabályozza. Ennek van egy minimális és maximális értéke. Ha nagyon lecsökkentjük, akkor a sötét részek nem lesznek elég részletgazdagok, ha nagyon felvilágosítjuk, akkor a világos részekkel lesz gond.
    A háttérfénnyel alapvetően a környezethez tudjuk a TV fényerejét beállítani. Sötét szobában kevesebb, világosban több kell.
    Egyébként mindez csak elmélet, ugyanis az emberi szem nagyon alkalmazkodó. Nagyon széles megvilágítási tartományhoz képes alkalmazkodni. Azért nem szabad senkit elitélni, hogy hogyan állítja be a TV-jét. Van aki világosabbra állítva, kevesebb kontraszttal használja és pár óra nézés után ugyanolyannak látja mint aki sötétebbre állította a TV-jét.

    [ Szerkesztve ]

    "Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"

Új hozzászólás Aktív témák