Új hozzászólás Aktív témák

  • OldMike

    őstag

    válasz V8engines #88063 üzenetére

    Van egy dolog az LG tévéknél, ami nem nagyon szokott előkerülni. Ha bármelyik kép előbeállításnál, vagy akár a Haladóknál megnézzük a fehéregyensúly (2 pontos vagy a 20 pontos IRE) értékeket, és a színkezelő rendszert, akkor az mind nulla értéken van. Ettől függetlenül ezeknek vannak alapbeállításai, amit mi persze nem láthatunk. Ezért van az, hogy hiába állítanánk az összes képbeállítást (háttérfény, kontraszt és a többi) minden előbeállításnál azonosra, nem lenne egyforma a tévé képe.

    A műszeres kalibrálásnál (ahogy ezekről olvastam) legtöbbször a Haladó1-ből indulnak ki, és változó mértékben belenyúlnak a fehéregyensúlyba és a színkezelő rendszerbe is. Persze a legtöbb embernek az így kalibrált kép nem igazán tetszene, mert általában eléggé sötét, kevés kontrasztú és meleg tónusú a kép. Ez igazán jó minőségű filmek sötét szobában nézéséhez lehet esetleg megfelelő (csak félve írom le a "háborúskodás" lehetősége miatt, de ez próbálja valamennyire megközelíteni a plazmatévék színvilágát).

    Lehet próbálkozni a fenti értékek változtatásával a "szemre" beállítások esetén is, de nem könnyű. Szerintem inkább csak akkor érdemes, ha egyébként már van egy eléggé elfogadható képünk, de a színei, vagy az alaptónusa még nem teljesen az igazi.

    42LM660S

Új hozzászólás Aktív témák