Új hozzászólás Aktív témák

  • N0zer0

    senior tag

    válasz DittyCat #31823 üzenetére

    Ezeket lehetett volna parancsok begépelése nélkül is csinálni, grafikus felületen, úgy, ahogy Windows alatt. gtksudóval megnyitott Némóban, vagy Intéző-klónban, vagy valamilyen Commanderben átmásolod az illető sourcelist fájlt ugyanabba a könyvtárba (mappába) .bak kiterjesztéssel, vagy tetszőleges névvel, mindegy, ennek az a lényege, hogy biztonsági mentést csinálsz róla.

    A sourcelist-ben pedig egyszerű, gtksudóval megnyitott szövegszerkesztővel is le lehet cserélni minden Qiana szót Rebecca szóra. Vagy a Szerkesztés menü, Keresés és Csere menüponttal, vagy kézzel, mert nincs benne sok előfordulás.

    Egy mai felhasználóbarát Linuxnál, már nem nagyon kell parancsokat gépelgetni, ha nem akar az ember. Ennek ellenére sokan szeretnek terminálozni, konzolozni, mert egy művelet egyetlen sorral megoldható, és nem kell mindenhez külön programot megnyitogatni, meg jelszavakat begépelgetni. A módszer ismertetőjének is egyszerűbb, hogy egy egysoros megoldást közzé tud tenni, ami minden disztrón működik, és nem kell magyarázkodnia fél-egy oldalon, hogy milyen programokat kell megnyitni és milyen menüpontot kell használni az egyes verziókban.

Új hozzászólás Aktív témák