Új hozzászólás Aktív témák

  • p.e.ty.a.

    csendes újonc

    válasz CPT.Pirk #73756 üzenetére

    na, erre reagált a kijelző, nagyítottam, kicsinyítettem, de sehogy sem tudtam rendesen beállítani, mindig lelógott a széle. Mindegy, elengedtem ezt. Köszönöm a javaslatokat.

    (Viszont csatlakoztattam a laptopot VGA-n is a tv-hez, a TV natív felbontását ezt sem tudta, de úgy adott képet, hogy legalább a széle nem lógott le, hanem jobb/bal oldalon kihasználatlan sáv van, így filmnézésre legalább tudom használni.)

    Figyelemreméltó viszont, hogy amire a linux nem hajlandó (bár nyilván nem merítettem ki az összes lehetőséget, de ennyi nekem elég volt), az IPTV set-top box amivel használom a tv-t ugyanazon a hdmi-n keresztül, tökéletesen kezeli a natív felbontást.
    Mivel tv-okosító vételen gondolkozom, egy inkább a tv-hez kapcsolódó kérdésem (kb. 10 éves hd ready lcd tv egy hdmi csatlakozóval), és tényleg lezárom a témát itt, hogy ha a linux nem tudta kezelni a tv natív felbontását, elképzelhető, hogy egy androidos TV box, pl. xiaomi mi box sem tudja? Vagy annak a set-top boxhoz hasonlóan várhatóan nem lesz vele problémája?

    ekkold hozzászólását is köszönöm, onnan jutott eszembe, hogy a VGA csatlakozást is kipróbálom.

Új hozzászólás Aktív témák