Új hozzászólás Aktív témák

  • ubyegon2

    nagyúr

    válasz csixy #80242 üzenetére

    Próbáltam, de nem tetszett az Arch filozófiával szembemenő 4gigabájtra felpuffasztott telepítője kitömve mindenfélével, még talán a Mari néni tyúkszemével is.

    Csakhogy az Arch filozófia dögunalmas, millió disztró épül Archra és mind messze áll a KISS-től, egyedül a konzolos telepítéssel felrakható pure Arch nem! Rápillantottam erre a Garuda-ra és valami haladó gondolkodást fedeztem fel, egy dolog, hogy mindent belepakolnak, de nézzük csak meg, mit ír a weboldal defaultnak egyből! Amit senki sem preferál, mert régen kevés memória mellé hozták létre, a zram default benne! Sokakkal ellentétben én ezt preferálnám, minap győzködtem is egy kollégát itt róla, talán a legnagyszerűbb swap megoldás a 3 közül! Ugye sokan SSD-t használnak és azt hiszik, hogy az gyors, jó arra is a swap, és tényleg gyors....csakhogy van valami, ami nagyságrendekkel gyorsabb annál is, ez maga a RAM és a zram meg ügyesen ezt használja, ha a CPU nem nagyon gyengusz, márpedig mai gépeknél nem az, akkor minimális plusz processzor használattal jóval gyorsabb lesz a swappolás, márpedig használ swapot a rendszer mostanában még sok RAM mellett is! És a zram használatával ez nem fog lassítani.

    Egyszóval ha egy disztró régi megoldások újraértelmezését preferálja, az bizony igen érdekes dolgokat rejtegethet még! BTRFS fájlrendszer is ugye modern valami, szóval engem érdekel a dolog, lehet ki is próbálom. Idén még szinte nem is raktam fel semmit kíváncsiságból, most először megnézem, mi van még az Mint 20.2 Edge Cinnamonnal aztán lehet ez a Garuda jön.

    Azt a csoda Magyarch-ot meghagyom neked. ;]

    (#80243) hcl

    Elég tartós darab lehet, még MLC NAND-ok vannak benne! Ha valaki ilyenre cserélte az IDE-s HDD-t, az tuti eldobta a haját meglepetésében! :K Komoly darab, tényleg nem tudtam, hogy van ilyen, mondjuk nem is nagyon lehetett kapni, mivel industrial célú volt, ha jól látom.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák