Új hozzászólás Aktív témák

  • bambano

    titán

    válasz Frawly #12592 üzenetére

    "Nyilván, ha az időd ilyen drága, meg nagyon gazdag vagy, akkor nem éri meg a régi gépet foltozni, lecseréled valami kompakt integrált GPU-s modern cuccra": 2011 márciusában vettem a mostani gépemet. egyszer nyúltam bele, mikor az oprendszer ssd-re került. meg kéthavonta összef.ssa magát a videokártya, akkor szét kell szedni takarítani. na ez utóbbit pl. nem szeretném.

    szerintem 8 és fél év után nem pazarlás lecserélni a gépet. pláne, hogy attól sikítok, hogy csinálok valamit, és merevrefagy a videokártya. és akkor 1-2 órán át nem azt csinálom, amit kell, hanem takarítok, fsck-zok, meg ilyenek. egyszerűen nem fér bele, túl sokba kerül, hogy nem azt csinálom, amit kell, hanem a hardverrel keccsölök. persze lehet, nem mindenki tudja, hogy egyéni vállalkozóként itthon dolgozom, tehát ez inkább melós gép, mint háztáji.

    Én pl. egy percet sem ingázom naponta abban az értelemben, ahogy az ingázást (tudtommal) érteni szokták. A munkám elsöprő többségét itthonról, hálózaton keresztül végzem. Bios állítgatás, oprendszer telepítés, ilyesmikért nem mozdulok ki, jól is néznénk ki. Akkor mozdulok ki, ha emberrel kell találkozni vagy előre tervezett hardveres beavatkozás van, vagy beesett valami nem várt hiba (mostanában jellemzően villámkár). Következmény: ha én megyek, nekem nincs időm se, meg lehetőségem se olvasni meg filmet nézni, akkor pedál to metál. Nem tartom kizártnak, hogy az eddigi produkcióm se nyerné el a yard tetszését, ha látták volna, de ha ezt megfejelném, hogy egy telitalpas előzés közben 6 collos telón fészbukozok, idegrohamot kapnának.

    A másik meg a hitelesség kérdése. rendes adag paranoiával felszerelt adatbiztonsági szakértői szárnybontogatásom nem lenne hiteles, ha lenne fészbukom, guglim, meg hasonló szemetek. Ugyanúgy nem hiteles, mint a kövér fittnessz edző. Tehát vagy komolyan gondolom, hogy adatbiztonság, kizáróvagy fészbuk. Nincs átjárás.

    A 6.5 coll az egérmozi. pont. A 14 collos samsung tablet már nem annyira egérmozi.

    "Nagyon hasznos egy okosteló, ha tényleg megtanulod kihasználni.": rohadt erősen ragaszkodnék ahhoz, hogy nem a telefonom határozza meg az életviteli szokásaimat, hanem én, és én határozom meg azt is, hogy mi legyen a telefonommal. azért nem fogok facebookozni, mert a telefonom tudja. Pedig ezt jó lenne továbbvinni abba az irányba, hogyha az autóm 260-at tud, akkor mindig 260-nal menjek, de sajnos ez nem tolerálható javaslat mások felé. És akkor még nem beszéltünk arról, hogy mennyi terhes nő lehetne, mivel "azt" is tudom elvileg. És mégse :P

    "Ha már megvetted, beletetted a pénzt, akkor annyi erővel már normálisan használd ki, nem fog elvinni a mentő": aprópénz. azért vettem, hogy tudjak normálisan beszélni bárkivel, bármikor. Ha pl. elindulok Pestről, és a forgalom nem támogató jellegű, lehet, hogy 3 órán át is kocsiban ülök egyhuzamban. Kereshetnek, és megnyugtató számukra, hogy beszélhetünk, sokszor a problémáját meg is oldom szóban. A telefon többi hülyesége nem érdekel.

    "médialejátszó, óra, laptop, könyvolvasó, fényképezőgép, videókamera, diktafon, GPS, handheld játékkonzol": médialejátszó van a kocsiban, óra is, gps is. laptop nem kell, rendesen notebooknak hívják. Járékkonzol? játsszak autóversenyt úgy, hogy közben (nyilván a német autópályákon :P) két kilóval zúzok az autóval? valós 3d grafika vr sisak nélkül! csúcs hipergigamega felbontásban!

    "De pl. az okosteló arra is jó, hogy nem kell SMS-ezned, meg hanghívásért fizetned, hanem tudsz mindenkit VoIP-n hívni, meg mailt/chatüzenetet küldeni extra díj felszámítása nélkül": ez nyilván fontos szempont lehet azoknak, akiknek ez a legjobb megoldási lehetőségük. Viszont a voip az én tapasztalataim szerint még nem ütötte meg az elfogadható szintet. Ehelyett van céges flotta, flatrate díjakkal, kit érdekel, hogy mennyit pofázok? senkit. ugyanannyi lesz a hóvégi számlán, ha egy szót se beszéltem, ugyanannyi, ha rojtosra pofáztam magam. minek kínlódnék voippal?

    én azért tartom az okostelót, mert a hálózati hatás rákényszerít. kb.egy hónapja van okostelóm azzal a céllal, hogy rá is szoktatom magam. Korábban is volt már okostelóm, de sikerült annyira beleválasztani, hogy inkább behajítottam a fiókba, és visszavettem a butatelómat.

    a falnak mászok attól, hogy mennyire erőszakosan akarják minden adatomat elrabolni. hogy mennyire nem életszerűen van összerakva az android. nagyobb kínzás, mintha a cukivagyokat tolnák végtelenítve.

    Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Új hozzászólás Aktív témák