Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz F34R #21768 üzenetére

    Nem kukáztam, félbe van hagyva, kernelmodulokat nem tudtam működésre bírni mindet. Azaz néhány hardver nincs meghajtva, félbe van hagyva a rendszer.

    Az Arch telepítése meg most nagyon gyorsan kell, azért nem Gentoo. Néhány órán belül kell komplett rendszer. A Gentoo megvár a másik SSD-n, sehova nem szalad el, azzal majd próbálkozok, ahogy kedvem tartja.

    Apollyon: nem csak az, hogy az Artix nem jött be, de előtte a Void se, igaz Voidnál fordítási hibák voltak, meg kevés volt rá a csomag, és nem az initrendszerrel volt a gond.

    Artixszal a bajaim: sok memót foglal az alaprendszer, majdnem dupláját egy systemd-s Archnak. Lassúak a mirrorok. Előjönnek ilyen rejtett hibák, hogy NTP kliensek nem tudnak ténylegesen időt állítani, okát kideríteni nem tudom. Ilyen apróságok, de egyre inkább elegem lett belőle, összességében nem jött be az Artix. Nem tudom, hogy az összes Artix ilyen ergya, vagy csak az OpenRC-s ilyen, és rosszul döntöttem, hogy nem runit-os vagy nem S6-os variánst telepítettem, nem tudom. Bár a problémák nagy része nem is az initrendszerrel van összefüggésben, bár az időállítást közvetve érintheti az init.

    Az MX-et még nem próbáltam, illetve a Gentoo még mindig nincs dobva. De egyelőre Arch megy fel systemd-vel, nem bánom, kell valami fő rendszer
    1) amivel tuti nincs baj
    2) tuti működik
    3) gyorsan felhúzható.

    Ettől még a systemd-t továbbra is utálom, de szükséges rosszként egyelőre még használom egy ideig, amíg nem tudom a gondjaim megoldani nélküle. Nyilván én is örülni fogok, ha majd dobhatom.(/P)

    @kékluficet: Alacritty nálam a 4-es is instabil volt, igaz Void alatt. Vagy talán 5-ös volt már az? Már nem is emlékszem, tavaly volt. Sokan ajnározzák, de nekem nem jött be. Nagy, bloat, lassú.

    A Termite-tal nincs bajom, azt leszámítva, hogy buildelése elég hosszú a sok build dependecy miatt Gentoo-n, meg nincs benne a Gentoo tárolókban, hanem külön overlay-jel kell ökörködni hozzá, hogy felmenjen, ez az egy hátránya van, amúgy stabil és nem erőforrásigényes.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák