Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz ivana #22148 üzenetére

    Nem a repó a gond. A DNS a mirrorokat nem tudja kezelni, mert mindnek más a címe. Még a földrajzi besorolás se segít, mint látod, mert M.o.-ról sem mindig éri meg magyart használni. Ezt a felhasználónak kell tudni és kitapasztalni, hogy melyik mirror a jó. A sávszél, ping idő se segít mindig, mert frissességben is különböznek. Hiszen egy központi mirrorból syncelik a csomagokat, és előfordul, hogy a syncelési eljárásban egy mirror hátrébb tart, és ezt elég nehéz kideríteni néha. Nyilván nem arról van szó, hogy nem tudná a mirror nevét feloldani, mert ha egy mirror nem elérhető, akkor másodlagos, harmadlagos, stb. mirrort is fel lehet venni, meg akár IP szerint is, nem csak URL-ként, Archon, Voidon is.

    #22146 ubyegon2: mint írtam a kollégának, a kiesés egy példa volt, mert akkor átvált a csomagkezelő másodlagos, harmadlagos, stb. mirrorokra, lista szerinti rangsorolásban. De mégis szopás, hogy ha a közeli, gyors mirror épp le van állítva, átvált a csomagkezelő egy lassabbra, máris hátrány. Meg ugye a tier-beli különbség, ez Minten lehet nem jelentős, mert nem sok csomagfrissülés van, de full rollingoknál, mint az Arch, Void, Gentoo, ott sokkal fontosabb, hogy a mirror se legyen elmaradva, főleg akkor veszélyes, ha félig friss az adott mirror, mert akkor akár verziófüggőségeket se lehet feloldani, hiszen pl x csomagból már új verzió van a mirrorban, de y csomagnak, ami függősége lenne, még régi. Ez tud ütközésekhez vezetni. Nyilván nem szörnyű, mert az ember kitapasztalja elég gyorsan, hogy melyik mirrorokat érdemes használni, legalábbis Archon, de a Voidnál ez nehezebb, mert kisebb disztró, kevesebb felhasználó, kevesebb tükör, ez sajnos a kicsi disztrók hátránya, a klasszikus trio, kevés user, kevés mirror, kevés csomag átka.

    #22147 Apollyon: ez elég szörnyen hangzik, sajnálattal olvasom. Azzal viszont nem értek egyet, hogy a UK-ben minden jobb. Szerintem csak azért látod így, mert már mindenhol szar. Szerintem meg minden rosszabb itt az angoloknál, egy kivétel volt eddig, itt volt munka, meg lehetett félretenni, de ez is változik, a sok lockdownokkal tönkretették a brit gazdaságot, ami eddig is romlóban volt, szép fokozatosan, először a népszavazás miatt, aztán a Brexit-tárgyalások okozta bizonytalanság miatt, aztán a Brexit miatt, most a lockdown-ok, hogy sok időt állt az egész gazdaság, szinte minden be volt zárva. Az angoloknak az a legfőbb baja, hogy nem tanultak meg megdolgozni semmiért, meg nem tudják megbecsülni, amilyük van (vagyis volt: gazdaság).

Új hozzászólás Aktív témák