Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz Apollyon #22442 üzenetére

    A 1920-as Threadripper nem ritka proci. Jó, esetleg 20-30 év múlva lehet gyűjtői darab lesz, de most jelenleg elég durván lement az ára. De továbbra se javaslom, hogy ilyet vegyen valaki, mert a speciális alaplap túl drága alá, és átlag felhasználásnál nem ad többletet. Akkor megfontolandó, ha valakinek olyan felhasználása van, és lapot is tud alá olcsón szerezni.

    Numpad nélkül meg lehet lenni, de jó ha van. A spéci billentyűzetekkel az a baj, hogy megszokod, és utána a sztenderd billentyűzeteken szar lesz gépelni, ha más gép elé kerülsz. Én ezért is maradok a szabvány, 104 gombos, ISO kiosztásnál, azon alapul a magyar gépírásszabvány is. Ez a szabványos, minden gépen kb. ilyen billentyűzet van, mindenütt otthon érzi magát az ember. A billentyűzetnél csak a lényeg, hogy ne ilyen ócska, olcsó, gumirbillentyűzetet vegyen valaki, ahol nem érzed, hogy benyomtad a gombot, meg alig veszi be, meg ha már W/A/S/D-t nyomsz és nem vesz be többet, akkor kellemetlen.

    Luke nem nagyképű, csak elvont figura, van benne egyfajta vallási szektavezető mentalitás. Ő meg a másik véglet, ő abban döntöget rekordot, hogy milyen keveset költ gépre, vett 100 dollárért egy X220-at sok éve, meg valami 20 dollárért egy docking stationt hozzá, és azzal van el a mai napig. Jó, van egy asztali gépe (az is valami olcsó, refurb céges gép), meg egy trackpointos Lenovo billentyűzete, de kifújt. Szándékosan nem is vesz drága hardvert, csak nagyon olcsó, használtat, és több videójában is mondta, hogy másnak se ajánlja, hogy a legújabb legeslegeket vegye, mert pocsékolás. Amiben nem egészen értek egyet vele, mert ez meg a másik véglet, az igazság valahol középen van, meg attól függ, hogy ki mire használja a gépét.

    De ha említetted Brodie-t és Kennyt. Ők is egy Ryzen 3600-zal meg egy 4. genes i7-tel vannak el, teljes „normál” gépeken tolják. Brodie egyedül a RAM-ot vitte túlzásba, 32 giga az asztali gépén (laptopján csak 8), de minden másban elég reális a gépe, egész a billentyűzetig beleértve. Ő náluk látszik is, hogy használni vették, és nem villogni vele, hanem jó ár/értékarányra mentek, nem most kezdtek PC-zni, és kialakult már realitásérzékük, hogy mi éri meg, mi milyen gyorsan avul, mibe mennyi pénz érdemes beletenni.

    Pedig Brodie lapátolja is bele a pénzt rendesen a csatornájába, de ő értelmesebb dolgokra költ, új kamera, 4K digitalizáló, új világítás, új mikrofon, új állvány, stb.. Pedig biztos ő is bele tudná lapátolni egy 5900X-be, vagy valami durvább platformba, de tudja, hogy abból nem profitálna.

    Ez a gentoo-s arc kicsoda itt a fórumon? F34R? Egyébként ja, nem azért szokás egeret mellőzni meg kurzormozgató billentyűket (nav cluster), mert az az elitista, hanem aki tud gépírni, annak sokkal hatékonyabb csak az alfanumerikus részt használni, és nem kinyúlni onnan más billentyűkért vagy egérért, mert ahogy kinyúlt, elveszted a gépírástartás, és vissza kell hozzá találni, ami mindig pár msec veszteség. A trackpoint határeset, mert az gépírási tartásban is használható, de az sem szokás annyira.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák