Új hozzászólás Aktív témák

  • oleslie

    aktív tag

    válasz janos666 #11015 üzenetére

    Régen próbálkoztam debiannal, és bevallom őszintén, legyőzött. 2 napot szántam rá, és feladtam. Ha te eddig buguntuztál, akkor neked nem lesz akkora trauma mint nekem volt (suse/redhat/slackware után a debian homlokegyenest más :) )
    Ezt a VINO-t nem is értem. Felraktam az x11vnc-t, beállítottam hogy xfce elindítsa automatice, és múkodik.
    kb ennyi: /usr/bin/x11vnc -rfbport 5900 -rfbauth ~/.vnc/password -o ~/.vnc/x11vnc.log -forever -display :0
    a jelszót meg ennyi beállítani: x11vnc -storepassword _jelszó_amit_akarsz_ ~/.vnc/password
    ~/ -t megosztani? ssh, vagy ftp? semmivel nem egyszerűbb samba-t konfigolni, sőt. Igaz, azt nem kell keresni, de nem kell kisdoktori, hogy megnézd a routerben, milyen címet kapott az új kliens a dhcp-től ;)

    gyakorlati haszon? Biztos van (én nem kerestem) kész img a bányászáshoz, amit csak kiírsz dd-vel pendrivera, és annyi. Én mégis jobban érzem magam, ha egy általam telepített, beállított rendszerrel dolgozhatok.
    Ezzel is volt (és még lesz is :D) szopás, de a tudás, amit ezeket leküzdve megszerzek szintén az enyém :)

    Nem tudom mennyire fontos a célgépen forgatni. Én vmware-ban készítettem elő (4cpu, 4gb, fordult mint a kisangyal, a webkit még így is megakasztotta 4 órára, de én voltam a f@sz, minek raktam fel gdm-et, menet közben kiderült több mint elég -és jobb is- a slim, működik az autologin, azt a wm-et tölti be amit kell -nem úgy, mint a gdm-, így lekapcsolni is tudom vnc-n keresztül 3 kattintással), aztán átraktam az egészet a pendrivera, és tényleg csak a végét (fglrx telepítés, cgminer forgatás - beállítás) csináltam a gépeken.

    Egyszerű életet élek. Ami üres megtöltöm, ami tele van kiűritem

Új hozzászólás Aktív témák