Új hozzászólás Aktív témák

  • LLam

    senior tag

    Uraim!

    több kérdést is kaptam a WDC bányászatról (milyen meglepő ha már egyszer wdc poolt üzemeltetek :)) ). Megválaszoltam mindenkinek a pm-jét (remélem) a lényeget ide is kiírom, mert úgy tűnik tévesen gondolkodtok az egész bányászati folyamatról.

    1. Nem blokkokat számol a minered, hanem utalásokat validál, a validáslás eredményét share formájában küldi be a poolnak, ami AZONNAL megkérdezi a hálózatot, hogy a beküldött share érvényes-e. Tehát NEM a poolban levő többi minerrel, hanem a hálózaton lévő összes minerrel versenyez a bányászod.

    2. A difficulty egy számított érték, ami azt mutatja meg, emberi fogyasztásra alkalmasan, hogy ÁTLAGOSAN mennyi share kell egy blokkhoz, DE ez csak egy átlag mert a szerencse faktor az ilyen nagy kulcsterű bruteforce számolásokban NAGYON számít. Hogy mi is a luck? Nos az, hogy a beküldött share értéke a TARGET alatt vagy felett lesz-e, mivel véletlenszerű a dolog ezért hívjuk szerencsének. Ha a a share értéke target = vagy kisebb mint a target akkor BAMM blokkot kapsz jutalmul.

    3. a WDC hálózatban sokkal magasabb a rejected érték mint az LTC vagy BTC hálózatban. Ezt tapasztalatból mondom, több éves bányászkodás után. CNC, GLX tapasztalatom is van de ott nem figyeltem ennyire az R értékre, valószínüleg nem volt ilyen magas, mert akkor feltűnt volna.

    LLam
    pool.1f.hu A magyar WDC pool (PPLNS, 1.1% fee)

    Stay hungry!

Új hozzászólás Aktív témák