Új hozzászólás Aktív témák

  • Wackond

    tag

    válasz #68216320 #73430 üzenetére

    amennyire én tudom (bár nem vagyok hivatásos bányász, csak másodállású amatőr), minden blockot egy masternode hitelesít a bányászon (vagy poolon) kívül. Nekik 1000RTM jár blokkonként, de valami bitang hardverigénye és rendelkezésre állási kötelezettsége van; meg 1m RTM-et kell lekötnie.. Az ilyenetet lehet halandóknak stakelni, erre is elég szép %-ot adnak.

    Részemről nem megélhetésként tekintek a dologra, eleve a kriptók világa tetszik, de persze szeretek pénzt is csinálni. Mivel most a procik 2 hét alatt kidobják hagyományos XMR termelésük félévi értékét, innentől kb nem rizikós, ha 2-3 napig pangás van. Bukta nincs, meglevő procikkal dolgozok. Mondjuk vettem most egyet, a 3db talán nem egy örökkévalóság alatt termeli ki az utolsó tesó árát :)
    Viszont teljesen érthető, hogy aki most tizesével veszi a félgépeket erre, az nem akar lutrizni. Emlékszem, én is szét stresszeltem az agyam, amikor 1-2-3 frissen vett VGA-val kezdtem bányászni, és ideggörcseim voltak, mikor nem találtam a megoldást 1-1 prolémára, és óráim mentek el vele, amíg nem termelt a rig, a payout limit meg egy örökkévalóságnak tűnt.
    Most így közel 1GH birtokában valahogy nem zavar, ha egy napig le kell állnia az egyik rignek valamiért, pont ezért a CPU bányászat se stresszel halálba :)

Új hozzászólás Aktív témák