Új hozzászólás Aktív témák

  • #41133696

    törölt tag

    válasz Black Plague #15064 üzenetére

    De nem keverjük már, a Windows 7 -re illetve annál régebbi Windows-okra - Vista & XP - elérhető Windows Defender nem egyenlő a Windows 8-as Defenderrel. Köszönő viszonyban sincs, a régi Windows Defender csak kémprogramelhárító volt.

    Ezért sem túl szerencsés - szerintem - Windows Defendernek átnevezni az MSE-t, mert sokan keverni fogják. A Windows 8-as Defender teljesen ugyanazt az adatbázist kapja meg mint a Security Essentials, funkcionalitásában is lényegében megegyező AV és Antispyware. Nyilván, hogy ne byte pontosan ugyanaz mint a különálló telepítő, itt össze kellett hangolni a Windows 8 -al és eltérés, hogy még a Windows 7 illetve régebbi rendszereknél uninstallálható, addig a 8 -asban nem, csupán kikapcsolható.

    Ja a Windows 8 az első olyan Windows ahol ezen okból kifolyólag ha harmadik féltől származó AV-t használunk akkor kettő van a rendszerben - de azért ez is csak nagyjából van, így mert amint kikapcsolja a harmadik féltől származó, a műveletközpontban nem az kerül kijelzésre, hogy több AV bla bla van, hanem hogy csak az az egy.

    Ezen túl - bár nálam a 8 -as Defender túl sokáig nem volt bekapcsolva - persze ez a Defender másként is viselkedhet például a modern UI-s felületet is használhatja értesítések megjelenítésére.

    Persze zavaró lehet az is, hogy még a emgszokott MSE-s ikont is lecserélték a régi Defenderére

    Lehet úgy helyesebb lett volna a megfogalmazás ha azt írom, hogy Windows 8-nál korábbi rendszerekre a Windows 8-ban Defender néven szereplő de a korábbi rendszerekre évek óta elérhető Microsoft Security Essentials feltelepítésével a Vistában illetve a Windows 7 -ben Windows Defenderként integrált kémprogramelhárító frissíthető teljes értékű Antivirusra. Tehát a W8-as Windows Defender AV és AntiSpyware, a W7-es Vistás és XP-s Defender pedig csak Antispyware.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák