Új hozzászólás Aktív témák

  • Cs1csó

    félisten

    válasz gorje #45134 üzenetére

    Üdv, először is nem kellen mennie a gépnek ha maradtak még érintetlen fájlok akkor azokat nem kezdi el kódolni de valószínü, hogy már mindent lekódolt.

    1. Újrahúzni az egész gépet és keresztet vetni az adatoknak.
    2. Valamilyen Rescue disc - ajánlott a kasperky - lepucolni magát a kártevőt ezután sajnos ez nem túl nagy segítség mert én nem tudom de vannak már olyanok amiket feltörtek - lehet itt tud valaki erre linket és akkor vissza lehet kódolni
    3. Tegyük fel nincs még feltörve: dúrván hangzik de winyót el kell tenni a fiókba és várni, hogy feltörik ezt és akkor megoldódik a gond.

    A neten keress rá a nevére arra amit kiír a képernyőn kulcsszavakra talán már feltörték. Ebből remélem tanul az ismerősdöd és legközelebb csinál mentést az adatairól és akkor ilyen esetben egy win reinstall és kész. Az a legérdekesebb, hogy eddig is voltak adatvesztésre okot adó események:
    - mi hibánkból - pl. 63 méter magasból leejtettük, átment rajta egy platós ZIL stb.
    - véletlen - megdöglött magától a winyó, belecsapott a villám stb.
    - szándékos - ellopták pl. a külső HDD-t vagy Notit

    - ZSAROLÓPROGRAM TITKOSÍTOTTA GÉPET - ez egy viszonylag új pont a szándékos károkozás terén de ez is csak egy újabb lehetőség az adatok elvesztése terén ami eddig is fennált csak lett egy 50-ik az előző 49 ok mellé. De persze mentést azt nem csinál senki.

    Bocsánat kicsit bő lére eresztettem, és nem is neked szólt a vége hisz nem a te sarad.

    Itt kézzel fogható tanácsokat adnak magyar nyelven de van még bőven róla: [link]

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák