Új hozzászólás Aktív témák

  • PioDVD

    senior tag

    Üdv a szakértőknek:
    Tanácsot kérnék, mi mást. :)
    1. Minél olcsóbb, lehetőleg 15 e-be férjen bele.
    2. Egy Dell OptiPlex 790 gép, i5-2400 processzor (95 w) és a most vásárlandó kártya egy gtx-550 ti (120 w). A vga ideiglenes, maximum egy rx 470(175 w) a távolabbi terv. Előbbi 6, utóbbi 8 pin-es, gondolom, 6+2 pin-es csatlakozó lenne az ideális.Még távolabb alaplap és processzor csere is nyilván lesz, de az újabbak kevesebbet fogyasztanak, tehát arra nem kell "tartalékolni". Ebből következik, hogy olyan táp kell, ami 1155-ös és 1151-es alaplaphoz is jó. (Ha nem volt változás, akkor nyilván ez tárgytalan.)

    Különösebb extra nincs. Nyilván a szokásos, megbízható, csendes, de az ár ugye behatárolja. Illetve annyi, hogy ne legyenek túl rövidek a kábelek, valamelyik - amúgy dicsért - tápnál többen is írták, hogy alig (vagy úgy sem) értek el a helyükre. A ház midi tower, itt elvileg nem lehet ilyen gond, de nem centizném ki a dolgot.

    Viszont a vásárlás előtt lenne még egy kérdésem: a gépben 265 w-os táp van. Aida stab.teszt alatt 101 w-ot fogyasztott. Ez alapján a 120 w-os vga-t még el kellene vinnie, de a +12v ág lehet, hogy kevés. A leírásban ez van: +12v output: 12VA/17A; 12VB/9A. Érdemes venni egy 6 pin-es átalakítót és megpróbálni, vagy reménytelen? Magáról a "Dell" tápról az összefoglalóban jót írnak, az egész gép korrektnek tűnik a sok noname után, szívem szerint próbálkoznék, de elfogadom, ha nem javasolt.

    Kieg.: totál laikusként a jelenlegi fogyasztásból kiindulva úgy gondolom, bőven elég lenne max. 450 w-os táp, vagy akár kisebb (az összefoglaló alapján kimondottan nem ajánlott a jelentős túllövés a várható fogyasztáson), de ti tudjátok természetesen. Az ár miatt írtam, hogy nem célom a nagy w szám. Főleg, hogy a leendő vga akár lehet gtx-1060 is, ami 100 w alatti tdp-vel rendelkezik. Tehát a 175 w-os vga az már nagyon a maximum nálan.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák