Új hozzászólás Aktív témák

  • Piftuka

    veterán

    válasz hatter #14625 üzenetére

    Az adatlapodon látható konfigurációhoz elméletben tökéletesen elegendő az FSP 350-APN tápegység.

    A fent ismertetett történettel én arra szerettem volna rávilágítani, hogy ilyen problémák ("kékhalál", reset-elgetés, rendszer-fagyás, stb.) esetén azért érdemes lehetőleg minden lehetséges problémaforrást figyelembe venni.

    Egyáltalán nem biztos, hogy a memóriamodulod rossz. Első körben, amennyiben megoldható kérjél kölcsön valakitől egy megfelelő típusú memóriamodult (bármely gyártó terméke megteszi), s azzal probáld ki.

    Gyanús ugyanis, hogy a korábbi alaplapodban hiba nélkül működtek ezek a modulok. Lehet, hogy az alaplapod memóriafoglalataival van probléma. Vagy csak az egyikkel (ehhez érdemes úgy elvégezni a tesztet, hogy egyszerre csak az egyikbe teszel memóriamodult).

    Másik - nyilván azokkal kompatibilis - számítógépben is érdemes elvégezni a te memóriamoduljaid tesztelését.

    Aztán ha kiderül, hogy nem a memória a "ludas", s esetleg nem is a memóriafoglalatok, akkor jöhet ugyanez (csere-bere) a videokártyával.

    Ezek után talán még az "egyszerűbb tesztelés" folyamatába tartozó tápegységcsere jöhet.

    Ha az sem oldja meg a problémát, akkor jön a viszonylag legkellemetlenebb rész: alaplapcsere, vagy a konfigurációd többi elemének ideiglenes "átköltöztetése" egy megfelelő chipset-el rendelkező alaplapba.

    Ez sajnos ilyenprocedúra! :( Anno én is elég sokáig "lego"-ztam a hardverekkel, mire kiderült, hogy a tápegységem szorul felújításra.

    A lényeg, hogy egyszerre csak egyetlen dolgot vizsgálj!

    (Például ne csinálj olyat, hogy mondjuk most ezt elolvasod, aztán kicseréled a memóriamodulokat és a videokártyát is egyszerre.) Ugyanis úgy tudod megállapítani, hogy melyik hardveregységgel van a probléma, ha egyszerre mindig csak egyetlen elemére koncentrálsz a lehetséges problémaforrásoknak.

    [ Szerkesztve ]

    "Aquila non captat muscas."

Új hozzászólás Aktív témák