Új hozzászólás Aktív témák

  • 04ahgy

    nagyúr

    válasz dewil666 #35294 üzenetére

    Bőven elég a gépednek a mostani Chieftec GPS-550AB A. Nem halk táp, nem magas a hatásfoka, de nagyon strapabíró a felépítése. Régi, megbízható darab. Ha működik vele a gép, nem kapcsol ki, akkor én nem cserélném. (Jelenleg is GPS-550AB A az egyik teszttápom. ;) )

    (#35292) s_roland: No, több módon zárhatod ki a tápot a buliból. Először is, amit vzsryl javasolt: kölcsön teszttáppal végzett keresztpróba. Másodszor, a CPU-d termel hőt rendesen terhelve. Ha a házadban a táp felül van, akkor a VGA és a CPU melegét szívja be. Mint fentebb említém, rettenetesen strapabíró táp ez, így lehet, hogy nálad csak melege van. Én ilyenkor a tápot kiszerelem, ventilátorral felfele a gép tetején üzemelem be, a kábelek benyúlnak a gépbe, és az oldalfalat nagyjából visszateszem (nem erőltetve, inkább úgy odatámasztva). Ekkor terhelve a progikkal a gépet tudod ellenőrizni kézzel a táp melegedését (a fémház megérintésével), és tesztelni, lekapcsol-e a gép, hiszen a táp friss, hűvös levegővel hűti magát.

    Fontos momentum továbbá, hogy a lekapcsolás után szükséges-e áramtalanítás (ekkor biztosan a táp egyik védelme old le), vagy semmihez nem nyúlva vársz, és bekapcsolható ismét a gép az ATX nyomógombbal a ház elején.

    Ha a házad meg alsótápos, akkor nagyon valószínű forgatókönyv, hogy nem eléggé szellőzik a házad, és a CPU melegszik túl, mert csak a saját meleg levegőjét tudja keringetni (gyári hűtővel jelentkezik főleg ez az effektus). Ekkor házventilátor beépítésével orvosolhatod a helyzetet.

    HGyu

    7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

Új hozzászólás Aktív témák